Connect with us
Publicitate

Util

Aproape 1,4 milioane de urcări cu instalaţiile pe cablu au făcut schiorii în Poiana Braşov, în acest sezon de iarnă

Publicat

pe

Domeniul schiabil din Poiana Brașov continuă să fie principala atracție pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Calitatea pârtiilor, dimensiunile lor, diversitatea gradelor de dificultate, sistemul de transport pe cablu, inclusiv tarifele, mai mici decât în alte stațiuni de schi, fac din Poiana Brașov principala destinație pentru iubitorii de schi și snowboard.

Publicitate

În luna februarie am înregistrat cel mai mare aflux de turiști de la deschiderea sezonului de schi, în 24 decembrie. S-au înregistrat 714.815 treceri prin turnichete, iar 3 februarie a fost ziua care deține recordul întregului sezon, cu 35.504 de treceri prin turnichete.

Având în vedere că pârtiile se prezintă într-o stare foarte bună, ceea ce va permite ca sezonul de schi să rămână deschis și în această lună, estimăm că vom ajunge la aproape 2 milioane de treceri până la sfârșitul sezonului. Până în 28 februarie, inclusiv, au fost înregistrate 1.357.140 de treceri prin turnichete

Astăzi, datorită ninsorii și producerii de zăpadă artificială, toate pârtiile sunt în condiții foarte bune. Stratul de zăpadă bătută pe pârtiile din partea superioară a muntelui are peste 60 de cm, iar pe cele din partea inferioară are 40 de cm.

Publicitate

Se schiază în condiții foarte bune pe următoarele pârtii din Poiana Brașov: Kanzel, Doamnei, Ruia, Drumul Roșu, Sulinar, în zona superioară a pârtiei Lupului, cu ieșire spre stația telescaunului Ruia (telescaunul de 6 locuri) și pe Lupului inferior. Și pârtiile pentru începători, Bradul și Stadion, sunt deschise pentru cei care vor să învețe să schieze. Vă reamintim că pârtia Subteleferic este închisă până în data de 5 martie, pentru organizarea mai multor competiții sportive.

Instalațiile de transport pe cablu care funcționează astăzi sunt: telecabina Capra Neagră, telegondola, telescaunele Ruia și Lupului, teleschiurile Ruia, Bradul și Stadion.

Pentru achiziționarea ski-pass-urilor, există în total 3 puncte de vânzare (casieriile de la telegondolă, de la telecabina Kanzel și de la telecabina Capra Neagră) și două automate amplasate în parcarea multietajată din Poiana de Jos. În plus, pentru recuperarea garanției de 10 lei plătite pentru ski-pass, pe lângă casierii vor funcționa și două automate, la telecabina Capra Neagră și la telegondolă. La toate casieriile este posibilă și plata cu cardul.

Tarifele pentru transportul pe cablu variază de la 50 lei o cartelă de 10 puncte pentru adulți, la 670 de lei pentru o cartelă cu 240 de puncte. Există și posibilitatea achiziționării unui ski-pass în valoare de 1.140 lei pentru acces nelimitat timp de zece zile pentru un adult. Pentru copii, o cartelă cu 10 puncte costă 25 de lei, iar una cu 240 de puncte, 365 de lei. Copiii până la 6 ani beneficiază de gratuitate la transportul pe cablu.

Ca în fiecare an, există o gamă foarte largă de variante de ski-pass-uri, de la cele cu un număr fix de puncte la cele tip abonament, cu puncte nelimitate, dar cu valabilitate pe zile sau pe ore.

Publicitate

Informații actualizate despre starea pârtiilor și funcționarea mijloacelor de transport pe cablu în Poiana Brașov, precum și despre tarife și regulile de pe pârtie găsiți aici: https://starepartii.brasovcity.ro/ro/acasa/

Ca și în sezoanele trecute, pentru creșterea eficienței intervențiilor, Poliția Locală are un birou permanent în Poiana Brașov, deschis la Vila Orizont, în același loc în care se află și sediul Serviciului Salvamont. Numărul de telefon al dispeceratului Poliției Locale rămâne 0268-954. Puteți alerta echipa Salvamont la numărul unic de urgență 112 sau sunând direct la Dispeceratul Național Salvamont 0-SALVAMONT (0725826668).

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes