Connect with us
Publicitate

Administrație

Aproape 11 milioane de lei, încasate de Direcţia Fiscală Braşov, în doar o săptămână de lucru

Publicat

pe

Peste 10,9 milioane de lei este cuantumul total al impozitelor pentru imobile, clădiri și terenuri și pentru autovehiculele deținute plătite de brașoveni în doar o săptămână de când s-au deschis ghișeele, potrivit reprezentanților Direcției Fiscale.

Publicitate

De asemenea, peste 945.000 de lei reprezintă restanțe achitate până vineri, 12 ianuarie, iar alte peste 76.000 de lei sunt majorările ce trebuiau achitate pentru dările restante.

Pentru a evita aglomerația la ghișee, Municipalitatea a pregătit mai multe sisteme de plată.

”Brașovenii au la dispoziție mai multe sisteme de plată a impozitelor. Le recomandăm să le folosească pe cele care nu presupun prezența la caserie, fie că o fac online, pe site-ul primăriei, pe ghișeul.ro, fie că o fac la stațiile de plată amplasate în tot orașul sau prin viramente bancare. Există posibilitatea și a plăților la cele două sisteme amplasate în holul Primăriei și la Direcția Fiscală. Sisteme de plată electronice, iar pentru cei care nu reușesc să fac această plată și nu dispun de sisteme de plată electronice, pot plăti la casieriile Direcției Fiscale, atât la cea de pe strada Dorobanților, cât și la casieria de pe strada Lungă”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea pentru Radio Romnia Braşov FM.

Publicitate

Vă reamintim că brașovenii care își achită în totalitate obligațiile față de bugetul local până în data de 31 martie beneficiază de o reducere a impozitelor cu 10%.

Termenele de plată pentru impozitele și taxele locale pentru anul 2024 sunt 31 martie și 30 septembrie.

Neplata la termen a obligațiilor fiscale implică majorări de întârziere de 1% din cuantumul obligațiilor fiscale principale neachitate la termen.

Pentru anul 2024, valorile impozitelor stabilite de Consiliul Local au fost actualizate cu indicele de inflație, respectiv cu 13,8 %.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes