Connect with us
Publicitate

Administrație

Aproape 1 milion de lei trebuie să plătească primăria Brașov către firma care administrează parcările din oraș. Sentința dată de Curtea de Apel Brașov este definitivă

Publicat

pe

Publicitate

Municipalitatea mai pierde o luptă în războiul cu firma care administrează parcările publice din oraș. Curtea de Apel Brașov a dat o sentință definitivă în dosarul în care primăria a cerut rezilierea contractului cu compania P&P. Practic, magistrații obligă administrația locală la plata sumei de 935.000 de lei pentru că în perioada 8 mai – 30 iunie 2021, autoritățile au declarat că parcarea din oraș este gratuită. În plus, în sentința lor, judecătorii cer primăriei să mai plătească 39.326 de lei, care reprezintă taxă judiciară de timbru și onorariul unui expert.

Iată soluția instanței:

„Respinge recursul declarat de recurentul Municipiul Braşov împotriva încheierii de şedinţă din data de 19.11.2021 şi a sentinţei civile nr.634/09.09.2022, pronunţate de Tribunalul Covasna – secţia civilă, pe care le menţine. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, în condiţiile art.396 alin.(2) din Codul de procedură civilă, azi data de 2 februarie 2023”.

Procesul dintre primăria Brașov și firma P&P a început în mai 2021, la secţia de contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Covasna. În septembrie 2022, judecătorii din Covasna au dat dreptate firmei private, obligând autorităţile locale să achite societăţii prejudiciul suferit în urma rezilierii contractului de gestiune a parcărilor publice din oraş.

Publicitate

„Admite cererea formulată de partea reclamantă SC P&P SRL, în contradictoriu cu pârâtul Municipiul Braşov. Anulează Adresa nr.48473/07.05.2021, reprezentând declaraţia de reziliere a Contractului pentru delegarea gestiunii prin concesionare a serviciului de amenajare, organizare şi exploatare a parcărilor cu plată de pe domeniul public al municipiului Braşov nr.279/87517/04.09.2020 Obligă pârâtul la plata către reclamantă a daunelor interese în cuantum de 938.595 lei, reprezentând prejudiciul suferit în perioada 08.05.2021 – 30.06.2021”, a fost soluţia dată atunci de judecătorii Tribunalului Covasna.

Firma P&P administrează cele peste 10.000 de locuri de parcare din Brașov. În primăvara anului 2021, Consiliul Local a decis să rezilieze acest acord între municipalitate și P&P după ce compania care administrează parcările publice a decis să taxeze non-stop șoferii care își lasă autoturismele în spațiile special amenajate pe domeniul public din oraș. La acea vreme, edilii spuneau că au fost identificate 19 obligații pe care concesionarul nu și le-a îndeplinit conform contractului de concesiune.

De-a lungul timpului, au fost deschise mai multe procese între firma P&P și Primăria Brașov, iar de cele mai multe ori judecătorii au dat câștig de cauză companiei private.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes