Connect with us
Publicitate

Social

Aproape 1.500 de tineri din România vor putea să călătorească cu trenul gratuit prin țările din Europa

Publicat

pe

Publicitate

1.467 de tineri români în vârstă de 18 ani vor călători gratuit cu trenul prin Europa, după ce au fost selectați în programul DiscoverEU. Potrivit Comisiei Europene, tinerii selecționați vor putea călători individual sau în grupuri de maximum cinci persoane prin Europa în perioada 15 iunie 2023 și 30 septembrie 2024, anunță money.ro.

„Programul DiscoverEU a fost lansat în urmă cu cinci ani, înregistrând de atunci peste un milion de înscrieri în rândul tinerilor dornici să participe. Acest număr impresionant de înscrieri evidențiază că tinerii noștri sunt interesați să cunoască alte culturi și să interacționeze unii cu alții. Știu și că tinerii țin foarte mult să edifice un viitor durabil, incluziv și frumos. De aceea, am publicat itinerariile noului Bauhaus european: am convingerea că explorarea acestor orașe inovatoare și vizionare va fi o sursă de inspirație durabilă. Le urez tuturor participanților numai bine și să se distreze de minune în călătoria lor DiscoverEU”, a declarat Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret.

Programul DiscoverEU a fost lansat de Comisia Europeană în iunie 2018 și este o acțiune a programului Erasmus+ care oferă tinerilor posibilitatea de a descoperi Europa prin intermediul unor experiențe de învățare. Aproape 916.000 de candidați s-au înscris pentru cele 212.700 de permise de călătorie disponibile, încă din 2018.

Tinerii din programul DicoverEU au posibilitatea să viziteze mai multe orașe, de la capitale culturale, până la orașe verzi. Comisia Europeană a conceput mai multe rute, astfel încât participanții să poată știi dinainte dacă se poate călători cu trenul în orașele pe care ei doresc să le vadă. Potrivit rutei culturale, tinerii vor putea descoperii o colecție de destinații europene atent selecționate pentru fanii filmului, modei, mâncării, artei și nu numai.

Publicitate

Printre orașele marcate pe hartă se află: pentru arhitectură se remarcă Helsinki și Turku din Finlanda; Riga din Letonia și Kaunas din Lituania; la istorie se găsesc orașele Maastricht și Leiden din Olanda și Strasbourg, Franța. La categoria muzică se regăsesc Hamburg și Leipzig din Germania, iar în ceea ce privește teatrul, pe hartă sunt trecute Zagreb, Croația și Timișoara, România.

La ruta orașelor verzi România se regăsește cu Tulcea, Brașov și Cluj-Napoca, iar pe lângă acestea, se mai află și Viena, Austria; Lisabona, Portugalia și Nuremberg, Germania. Potrivit Comisiei Europene, orașele de pe această rută sunt prietenoase cu mediul, iar unele dintre ele au fost premiate pentru eforturile lor în ceea ce privește protejarea naturii sau au cele mai frumoase parcuri din Europa.

Traseul digital constă într-o hartă a orașelor europene care utilizează tehnologia digitală în clădirile, străzile și mediile lor. În multe dintre aceste orașe, vă puteți conecta la WiFi gratuit în zonele publice sau puteți folosi o aplicație pentru a verifica la câte minute distanță se află următorul autobuz. Printre orașele de pe hartă se regăsesc: Craiova, Cluj-Napoca și Alba Iulia din România; Atena, Grecia; Sofia, Bulgaria; Madrid, Spania și Lisabona, Portugalia.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes