Connect with us
Publicitate

Eveniment

Aproape 1.500 de „fake-uri” confiscate de poliţiştii braşoveni în urma percheziţiilor de ieri

Publicat

pe

La data de 11 aprilie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Brașov au pus în executare un număr de 8 percheziții domiciliare, atât la sediul unei societăți comerciale, cât și la adresele reprezentanților acesteia, ocazie cu care au identificat și reținut un număr însemnat de articole de îmbrăcăminte cu însemnele unor mărci înregistrate, despre care există suspiciuni că ar contrafăcute, dar și alte produse depozitate necorespunzător.

Activitățile s-au desfășurat în cadrul unui dosar penal pe care polițiștii îl aveau în lucru și care viza punerea în circulație a produselor ce poartă o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, iar, în baza investigațiior anterior efectuate, au fost emise iniţial 7 mandate de percheziție domiciliară, apoi a mai fost identificat un depozit clandestin, motiv pentru care a fost obținut și pus în aplicare și cel de-al optulea mandat de percheziție domiciliară.

Cu ocazia activităților au fost identificate și ridicate 1.462 de articole de îmbrăcăminte cu însemnele unor mărci înregistrate, despre acestea polițiștii au suspiciuni că ar fi contrafăcute. Toate produsele identificate erau deținute cu scopul de a fi comercializate pe piața din municipiul Brașov, iar valoarea totală a acestora este de aproximativ 130.000 de lei. Totodată, au fost identificate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, sume de bani în lei și valută, în cuantum total de aproximativ 100.000 euro, pentru care există indicii temeinice că ar proveni din săvârșirea infracțiunii cercetate.

De asemenea, la un punct de lucru al persoanei juridice a fost identificată cantitatea de 580 kg. de articole pirotehnice, din categoriile P1 și F1, pentru care s-a stabilit că spațiul de depozitare nu era autorizat cu această destinație, motiv pentru care polițiștii au dispus aplicarea unei sancțiuni contravenționale în valoare de 15.000 lei, dar și confiscarea articolelor pirotehnice.

Publicitate

Cercetările sunt continuate în cauză de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice pentru probarea întregii activități infracționale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes