Util
Aplicația RO-Alert a fost actualizată. Cu ce noutăți vine sistemul de alarmare a populației

Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat că a fost lansată forma actualizată a aplicației RO-Alert prin care cetățenii români primesc mesaje pe telefoanele mobile în situații de urgență în contextul mai multor tipuri de alerte și informații utile de interes public, scriu jurnaliștii capital.ro.
Conform DSU, aplicația RO-Alert, disponibilă atât în limba română, cât și engleză, este împărțită în mai multe categorii. Aplicația conține secțiunea de știri, hartă interactivă, apelare rapidă la numărul unic de urgență 112 și ghiduri instructive pentru situații de urgență.
De asemenea, harta interactivă oferă informații despre cele mai apropiate puncte cheie, de maximă importanță, cum ar fi: unități de primiri-urgențe, spitale, unități de pompieri, baze și refugii salvamont, adăposturi de protecție civilă, stații de ambulanță, unități de poliție și jandarmerie, farmacii non-stop.
În același timp, cetățenii au acces și la informații și link-uri de interes, cum ar fi: Platforma „FII PREGĂTIT”, Serviciul SMS 113 pentru persoane cu dizabilități, Ghid Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, dar și către alte site-uri ale instituțiilor aflate în coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență, a informat sursa citată.
De asemenea, aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare IOS, dar și Android și poate fi descărcată gratuit.
Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a lansat pe 26 aprilie 2016 aplicaţia „DSU” pentru telefoanele mobile care are rolul de a pregăti populaţia să facă faţă situaţiilor de urgenţă, prin accesul la informaţii, alerte şi educaţie. Iată ce a precizat șeful DSU Raed Arafat despre aplicație:
„Aplicaţia Departamentului este în refacere şi o să fie o formă mult mai prietenoasă, se lucrează pe ea de ceva timp. Nu se poate descărca momentan, până nu va fi modernizată. Luna asta vom lansa forma nouă a ei. Acolo sunt mai multe sfaturi, cum te pregăteşti, cum te protejezi, cum te autosalvezi în unele situaţii, cum ajuţi pe alţii să se salveze, pentru că oriunde mergeţi într-o ţară unde riscul sismic este prezent, ţările care vor să crească rezilienţa populaţiei, învaţă populaţia cum să supravieţuiască şi cum să se ajute, cum ajută unul pe celălalt”, a declarat Raed Arafat la sfârșitul anului trecut, pentru aceeași sursă.
-
Evenimentacum 3 zile
„Spitalul groazei”, de la Brașov. Cum arată una dintre unitățile medicale din oraș unde pacienților le este teamă să ajungă
-
Turismacum o zi
Destinația turistică numărul 1 a României în 2023 se află în judeţul Braşov. A fost votată de jurnaliştii din Clubului Presei de Turism
-
Administrațieacum 14 ore
Trei pavilioane ale Spitalului de Pneumoftiziologie din Brașov intră în patrimoniul Consiliului Județean Braşov
-
Fapt diversacum 3 zile
FOTO / Fenomen impresionant! Munţii Făgăraş vizibili de la sute de kilometri, din judeţul Cluj
-
Socialacum 3 zile
FOTO / Meniu complet, în valoare de 17 lei, la cantina școlară. Ce mănâncă elevii unor unități de învățământ din Brașov la masa de prânz
-
Administrațieacum 2 zile
Catacombele Braşovului, de După Ziduri, vor fi redeschise pentru public
-
Evenimentacum o zi
Accident rutier la ieșirea din Făgăraș: două victime după ce o autoutilitară s-a răsturnat
-
Fapt diversacum 3 zile
Braşovenii vor putea „adopta” un animal de la grădina zoologică. Cu 10 euro, se scrie numele pe un panou de la intrarea în Zoo, pentru 2.500 de euro poți vedea live, de acasă, ce face animalul