Connect with us
Publicitate

Social

Apelul salvamontiştilor după ce un turist s-a rătăcit pe munte în zona staţiunii Sinaia

Publicat

pe

Publicitate

Salvamontiştii din Sinaia caută un turist, care s-a rătăcit sâmbătă pe un traseu din Munţii Bucegi, şi care a cerut sprijinul salvatorilor, însă la acest moment nu mai poate fi contactat pe telefonul mobil, informează News.ro. Şeful Salvamont Sinaia avertizează că în zonă sunt şi foarte mulţi urşi.

Turistul a sunat sâmbătă seară, după ora 21:20, anunţând că s-a rătăcit pe traseul Piatra Arsă-Poiana Stânii – un traseu de dificultate medie, conform salvatorilor – şi că nu mai ştie cum să coboare de pe munte, a declarat şeful Salvamont Sinaia, Nae Cojanu. Ulterior, salvatorii nu au mai putut să ia legătura cu el telefonic.

„A spus că este într-o zonă cu ziduri din beton şi apă multă, am căutat azi noapte toate zonele şi nu l-am găsit. În această dimineaţă am reluat căutările”, a declarat şeful Salvamont Sinaia.

„Am căutat cu 2 echipe până la ora 3 dimineaţa, acum am pornit cu alte echipe pentru căutarea lui. Acesta este un traseu mediu, bine marcat, chiar populat, dar probabil că el a deviat de la traseu, pentru că pe acolo nu există apă şi ziduri de beton. Aceste operaţiuni de căutare sunt dificile pentru că echipele s-au abătut pe alte zone, unde sunt şi foarte mulţi urşi în zonă, e dificil”, a spus Nae Cojanu, şef Salvamont Sinaia, conform Antenei 3.

Publicitate

Turistul rătăcit pe munte se numeşte Daniel Zarioiu şi are 36 de ani. „Cine poate oferi orice informații care pot ajuta la acțiunea de căutare sunt rugați să le transmită salvamontiștilor din Sinaia sau Prahova prin intermediul Dispeceratului Național Salvamont- 0SALVAMONT sau 0372126668”, transmite Salvamont, pe Facebook.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes