Connect with us
Publicitate

Social

Apel al salvamontiştilor din Braşov pentru cei care urcă la munte în minivacanţa de 1 Decembrie: „În cazul în care observaţi în trafic autospecialele Salvamont să le acordaţi prioritate”

Publicat

pe

Salvamontiştii din Braşov cer şoferilor să le dea prioritate în trafic, având în vedere aglomeraţia către zonele montane în această perioadă a minivacanţei. Salvatorii montani apreciază că asta poate face diferenţa între viaţă şi moarte.

”Având în vedere intensificarea traficului rutier precum şi numărul mare de turişti care au decis să vină la munte în această minivacănţă, vă rugăm ca, în cazul în care observaţi în trafic autospecialele Salvamont să le acordaţi prioritate”, au transmis, miercuri, salvamontiştii din Braşov, potrivit news.ro.

Aceştia apreciază că ”uneori câteva minute pot face diferenţa între viaţă şi moarte”.

La rândul lor, reprezentanţii Salvamont România au precizat că sunt ”un serviciu de urgenţă medicală, cu drepturi şi obligaţii, dar fără pârghiile necesare asigurării unor servicii de salvare în cele mai bune condiţii pentru cei accidentaţi şi salvatori”.

În repetate rânduri salvamontiştii au atras atenţia că nu dispun de semnale acustice şi luminoase care să le faciliteze deplasarea către intervenţii.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes