Connect with us
Publicitate

Turism

Apartamentele şi camerele de închiriat tot pai preferate de turişti la Braşov. În luna octombrie, pe locul doi după cei care au stat la hoteluri

Publicat

pe

Apartamentele şi camerele de închiriat s-au aflat pe locul al doilea în preferinţele turiştilor care au vizitat, în octombrie, judeţul Braşov, după hoteluri şi înaintea pensiunilor agroturistice şi pensiunilor turistice.

Publicitate

În structurile de primire turistică din Regiunea Centru, în octombrie s-au cazat peste 281.000 de persoane, din care circa 134.000, reprezentând 47,6% din total regional, în judeţul Braşov.

Aproape 60% dintre turiştii înregistraţi în Regiunea Centru în perioada amintită au optat pentru cazarea în hoteluri. Pe locul al doilea în topul preferinţelor turiştilor din Regiune s-au aflat, cu 11,3%, pensiunile turistice, iar pe locul al treilea, cu 10,3%, apartamentele şi camerele de închiriat, urmate, cu 10,2%, de pensiunile agroturistice.

În judeţul Braşov însă, turiştii au preferat, după hoteluri, să închirieze apartamente sau camere, mai exact 19.522 dintre aceştia, cazarea în pensiuni agroturistice fiind opţiunea pentru 14.171 de turişti, iar în pensiunile turistice pentru 14.145 de persoane.

Publicitate

Cei mai puţini turişti, respectiv aproape 16.000, reprezentând 5,7% din total, au fost înregistraţi în octombrie în Covasna, judeţ care însă are cea mai mare durată a sejurului, 4,25 zile, cu mult peste durata medie la nivelul Regiunii Centru, de 1,90 zile. La nivel judeţean, cea mai mică durată medie a sejurului, 1,57 zile, a fost înregistrată în judeţul Sibiu.

Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare din Regiunea Centru a fost în luna octombrie de 27,9% pe total structuri de cazare turistică, sub indicele calculat la nivel naţional, de 29,9%.

Judeţul Covasna a înregistrat cea mai mare valoare a indicelui de utilizare netă a capacităţii de cazare, 46,5%, fiind urmat de Mureş, 36,8%, Braşov, 27,9%, Sibiu, 26,2%, Harghita, 20,1%, cea mai scăzută valoare, de 15,3%, fiind în judeţul Alba.

De menţionat că străinii, în număr de peste 38.000, au reprezentat în octombrie 13,6% din totalul turiştilor din Regiunea Centru.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes