Connect with us
Publicitate

Economic

Aparatură medicală primită de Spitalul de Copii din Braşov de la Organizaţia Salvaţi Copiii

Publicat

pe

Organizaţia Salvaţi Copiii România finalizează încă un proiect important, prin intermediul căruia şase spitale şi secţii de pediatrie din România au fost dotate suplimentar cu echipamente de ultimă generaţie, incubatoare pentru nou-născuţi, aparatură pentru imagistică şi alte dispozitive medicale de imediată necesitate (monitoare Holter EKG, paturi).

Publicitate

Astfel, suma investită a fost de 300.000 euro, iar unităţile medicale beneficiare ale proiectului sunt:

  • Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara – analizor de toxicologie, ecograf portabil, monitor, perfuzomate;
  • Spitalul de Pediatrie Piteşti – nebulizatoare nocospray, aspirator chirurgical, fierăstrău electric, infuzomat, EKG & înregistrator, holtere, monitoare de funcţii vitale;
  • Spitalul Clinic de Copii Braşov – incubator, masă radiantă, încălzitor pentru pacient;
  • Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu – pulsoximetre, spirometru, EKG, termometre non contact, aspirator de secreţii, concentrator de oxigen, infuzomate;
  • Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc – paturi de spital pentru copii, paturi pentru nou-născuţi, holtere, ECG;
  • Spitalul Judeţean de Urgenţă Dr. Fogolyan Kristof” din Sfântu Gheorghe – ecograf.

„Sistemul medical din România a fost vulnerabilizat în ultimii ani şi e nevoie de un efort major, pentru a putea garanta copiilor un tratament medical cât mai adecvat. Salvaţi Copiii România şi-a intensificat programul de combatere a mortalităţii infantile, adăugându-i componenta de pediatrie. Este nevoie de mecanisme sociale şi de solidaritate, pentru a întări capacitatea sistemului medical românesc”, a precizat Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Salvaţi Copiii România.

Proiectul, implementat de Salvaţi Copiii România are în vedere sprijinirea sistemului medical şi crearea unor condiţii mai bune de tratament pentru copii.

Publicitate

„Suntem extrem de onoraţi de proiectul dezvoltat împreună cu Salvaţi Copiii România pentru că are o încărcătură emoţională uriaşă, vorbim despre copii aflaţi în situaţii vulnerabile, care pot primi o şansă la viaţă cu ajutorul medicilor şi al echipamentelor medicale performante. Alături de echipa MOL România sunt bucuroasă să putem fi în continuare un partener de încredere al comunităţilor şi să oferim sprijin pentru suplimentarea dotărilor din spitalele din România,” a declarat Camelia ENE, CEO şi Country Chairman MOL România.

În ultimii 11 ani, Salvaţi Copiii România a investit peste şapte milioane de euro în dotarea a 102 unităţi medicale din toate judeţele ţării cu 940 de echipamente medicale, care au ajutat la supravieţuirea şi tratarea a peste 140.000 de copii.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes