Connect with us
Publicitate

Administrație

Aparatură de peste 10 milioane de lei pentru dotarea Ambulatoriului Spitalului Județean Brașov

Publicat

pe

Consiliul Judeţean Braşov a încheiat procedurile de achiziţie pentru toate echipamentele, aparatura medicală şi mobilierul incluse în proiectul cu finanţare europeană destinat dotării Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov.

Publicitate

În această perioadă sunt în curs de semnare contractele pentru ultimele trei loturi de echipamente, dintre care două s-au regăsit de la început în proiect, iar unul a fost achiziţionat din economiile rezultate în urma procedurilor de achiziţie desfăşurate în cursul implementării proiectului.

Aşadar, lotul 5 constând în mobilier medical va fi livrat de firma Ovavinci SRL, contractul fiind în valoare de 47.467,91 lei. Masa ginecologică (lotul 12) va fi asigurată de furnizorul Neomed SRL la preţul de 13.892,06 lei. Lotul 13, achiziţionat din sumele economisite, include echipamentele necesare procedurii de bronhoscopie şi va fi asigurat de firma Tehno Electro Medical Company SRL, preţul contractului fiind de 388.380,30 lei.

Astfel, sumele atrase de administraţia judeţeană prin intermediul acestui proiect, finanţat în cadrul Axei prioritare 8 „Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale” a Programului Operaţional Regional 2014-2020, au fost utilizate aproape în totalitate, având în vedere că din valoarea totală de 10.699.627,60 lei au fost încheiate contracte însumând 10.668.874,20 lei.

Publicitate

În prezent, Ambulatoriul Integrat al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov este în curs de amenajare, o mare parte din echipamentele cumpărate fiind deja livrate şi instalate.
Între acestea se regăsesc un computer tomograf (lotul 1), 34 de echipamente medicale (lotul 2), un mamograf şi trei ecografe (lotul 3), şapte echipamente oftalmologice (lotul 4), mobilier pentru dotarea cabinetelor medicale – banchete pentru sala de aşteptare, dulapuri, scaune, birouri pentru cabinetele medicale şi mobilier destinat recepţiei (lotul 6), un aparat RX de scopie şi grafie digital (lotul 7), două aparate de electrochirurgie monopolare şi bipolare, două sisteme complete de videoendoscopie şi colonoscopie, trei lămpi scialitice, trei mese dotate cu lămpi şi lupe, cinci reflectoare cu picior şi 12 lămpi UV de sterilizare (lotul 8), un ecograf staţionar doppler color cu trei sonde, un ecograf doppler pentru carotidă şi un ecograf staţionar (lotul 9), o linie automată PCR (lotul 10) şi o platformă elevatoare destinată persoanelor cu dizabilităţi (lotul 11).

„Ne pregătim să încheiem încă un proiect cu fonduri europene accesat în mandatul 2026-2020, un proiect care contribuie la asigurarea celor mai bune condiţii pentru consultaţiile, diagnosticarea şi tratarea bolnavilor în Ambulatoriul celui mai important spital din subordinea noastră. Vom avea 12 cabinete medicale modernizate în întregime şi dotate cu toate cele necesare desfăşurării unui act medical de calitate, în beneficiul pacienţilor. Acest proiect vine să întregească investiţiile deja realizate în extinderea, modernizare şi dotarea noii Unităţi de Primiri Urgenţe şi în reabilitarea corpului B al Spitalului Judeţean Braşov. Reuşim, astfel, să aducem cea mai importantă unitate spitalicească din judeţ la un nivel al infrastructurii medicale care corespunde exigenţelor în domeniu”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Observator

    27 septembrie, 2022 at 8:06 pm

    Ce sa inteleaga omul de rand cand citeste o asemenea declaratie care vorbeste de „mandatul 2026 – 2020 ” ??? Ce sa credem,ca cineva chiar nu stie ce vorbeste sau cei care transmit asemenea aberatii presei chiar nu mai verifica deloc ceea ce transmit ? Dar,desigur,in administratia publica avem numai oameni de exceptie,platiti cu salarii cel putin duble fata de sectorul privat si eficienta este desigur maxima dar cu minus in fata !!! Ceea ce a vrut sa spuna personajul in cauza este ca finantarea a fost asigurata din ciclul de finantare (bugetul Uniunii Europene ) 2014 – 2020 ; altminteri am putea crede ca la Consiliul Judetean Brasov s-a trecut la numaratoarea anilor ca inaintea erei noastre… adica descrescator !!!😂😂😂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes