Connect with us
Publicitate

Social

Aparat de radiologie de ultimă generație la Spitalul de Boli Infecțioase

Publicat

pe

Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Brașov va fi dotat cu un aparat mobil de radiologie de ultimă generație, performant și compatibil cu sistemele de sănătate din Uniunea Europeană, transmite radiobrasovfm.ro.

Publicitate

În acest fel, va fi mai ușoară investigarea medicală a pacienților care nu se pot deplasa până la cabinetul de specialitate.

„Noi aveam un aparat mult mai vechi, peste 10 ani de zile, care nu mai funcționa, iar Consiliul Județean ne-a aprobat în acest an o investiție pentru un aparat mobil de radiologie. Vom putea face radiografii și pentru pacienții care sunt internați la etaj și care sunt mai greu deplasabili”, a spus managerul unității, juristul Emil Mailat.

Deocamdată, doar celor internați în Spitalul de Boli Infecțioase li se vor face radiografii la noul aparat.

Publicitate

“Noi suntem încă spital Covid. După ce vom ieși din Covid, bineînțeles că vom reactualiza serviciile și poate vom avea inclusiv servicii co-plată și pentru cei din afară, dar asta va fi într-un viitor care din păcate este incert în momentul acesta, neștiind când vom putea face acest lucru”, a adăugat Emil Mailat.

Pentru achiziția echipamentului, spitalul a lansat o licitație cu o valoare estimată de 600.000 lei.

Ofertele din partea firmelor interesate pot fi depuse până în 20 iulie.

După semnarea contractului, furnizorul va avea la dispoziție 30 de zile pentru amenajarea spațiului, aducerea aparatului și punerea acestuia în funcțiune.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes