Connect with us
Publicitate

Social

Apa de la Brașov, curățată cu ajutorul bacteriilor. Este mai curată şi tehnologia e prietenoasă cu mediul

Publicat

pe

La Brașov, apa este curățată cu ajutorul unor bacterii. O firmă din Grecia a reușit să pună la punct o metodă de curățare a apei prin această procedură, iar Compania Apa Brașov a decis să preia acest sistem, anunță Radio România Brașov FM.

Publicitate

„Bacteriile sunt obținute prin selecție și înmulțire naturală, nu conțin materiale derivate de origine animală și nu sunt periculoase pentru om, animale sau plante. În acești trei ani s-au efectuat testări, timp în care s-a observat reducerea cantității de nămol cu până la 55%, rezultate confirmate și de cercetările efectuate de către specialiști ai Universității din Stuttgart”, a spus reprezentantul Companiei Apa Brașov, Cristian Stoian.

Metoda prezintă o serie de avantaje față de procedurile utilizate înainte.

„Eliminarea mirosurilor prin reducerea concentrației de amoniac și de hidrogen sulfurat, reducerea consumului de energie electrică în procesul de epurare a apelor uzate. Compania Apa Brașov este prima companie din România care a aplicat această tehnologie, cu scopul de a proteja mediul înconjurător și locuitorii județului Brașov”, a adăugat Cristian Stoian.

Publicitate

Noua tehnică a fost testată în județul nostru încă din 2018, la Hoghiz, Lunca Câlnicului și Feldioara. Acum, ea va fi folosită și la Stupini, pentru apa din municipiul Brașov.

Procedeul a fost aplicat cu succes în Europa, America de Nord, Orientul Mijlociu şi Asia la peste 200 de staţii de epurare municipal, echivalând cu o populaţie de 7.000.000 de oameni, care ar fi produs 1000 tone de nămol pe zi.

sursa: Radio România Brașov

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes