Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Anul trecut, doar la Spitalul de Boli Infecțioase s-au strâns aproape 70.000 de kilograme de deşeuri medicale

Publicitate

Publicat

pe

Deşeurile medicale asociate COVID-19 nu sunt colectate separat de celelalte deșeuri medicale periculoase, ci împreună sunt puse în recipiente speciale și transportate spre incinerare. Anul trecut, DSP Brașov nu a găsit vreo neregulă privind depozitarea și transportul acestui tip de deșeuri periculoase.

Publicitate

„Deșeurile generate generate din activitatea secțiilor COVID sunt colectate și transportate în condițiile stricte privind transportul deșeurilor infecțioase. La Brașov sunt spitale care au câteva paturi Covid dar sunt unități non-Covid. Astfel, la Spitalul de Boli infecțioase, pentru 2021 avem 69.250 de kilograme și la Spitalul municipal Săcele, 35.861 kg, strict Covid. DSP Brașov, de fiecare dată când a controlat unitățile sanitare, au fost controale și din punctul de vedere al respectării și gestionării deșeurilor periculoase, și la Brașov nu s-a dat niciun avertisment pe partea de colectare a acestor deșeuri infecțioase.”, a spus Claudia Bularca, directorul DSP Braşov, pentru Radio Tg.Mureș

Deşeurile medicale asociate COVID-19 prezintă riscuri pentru sănătate şi pentru mediu, a atenționat ieri Organizaţia Mondială a Sănătăţii, solicitând măsuri pentru a reduce în special utilizarea mănuşilor.

OMS a anunțat că aproape 87.000 de tone de echipamente de protecţie individuală au fost expediate între martie 2020 şi noiembrie 2021, din care kituri de testare, deşeuri sub formă de lichid, de seringi, ace şi cutii de siguranţă, măști și mănuși.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes