Connect with us
Publicitate

Administrație

Anul trecut 405 brașoveni au rămas fără permis pentru 30 zile pentru neacordare priorității de trecere a pietonilor. Totodată, 802 pietoni au fost sancționați pentru nerespectare regulilor de circulație

Publicat

pe

În anul 2020, pe segmentul siguranței rutiere, comparativ cu 2019, au avut loc 251 accidente grave (cu 46 persoane puține față de 2019), soldate cu 51 persoane decedate (cu 6 persoane mai multe față de 2019) și 231 persoane rănite grav (cu 86 persoane mai puține față de 2019).

Publicitate

Principalele cauze generatoare de accidente de circulaţie grave au fost următoarele: nerespectarea regimului legal de viteză (70 accidente), neacordarea priorităţii de trecere pietonilor (36 accidente) şi abaterile săvârşite de biciclişti (25 accidente).

În scopul contracarării cauzelor care au generat aceste accidente, efectivele de poliţie rutieră au organizat şi desfăşurat 3.947 acţiuni, constatându-se 1.569 infracţiuni, dintre care 771 la regimul circulaţiei. Cu ocazia activităţilor desfăşurate în teren s-au aplicat 42.284 sancțiuni contravenţionale la regimul circulaţiei şi 8.509 pentru încălcarea altor acte normative de către polițiștii rutieri și cei de ordine publică cu aviz de poliție rutieră. Au fost aplicate 19.767 sancțiuni contravenționale aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 802 sancţiuni contravenţionale aplicate pietonilor şi 405 sancțiuni contravenționale aplicate pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, fiind reţinute 5.982 permise de conducere şi retrase 3.367 certificate de înmatriculare.

O activitate susținută a fost înregistrată pe domeniile asigurării permanente a stării de viabilitate a drumurilor publice, identificării zonelor în care înregistrăm frecvent accidente rutiere și adoptării unor masuri tehnice menite să conducă la reducerea riscului rutier, acestea urmând a fi continuate şi în anul 2021. 

Publicitate

În domeniul siguranței în școli, începând cu data de 11.03.2020, din cauza situației pandemice, activitatea de învățământ a fost, după caz, suspendata sau limitată printr-o serie de acte normative, context care a determinat, implicit, o diminuare a activităților polițienești specifice mediului școlar. În perioada analizată, în incinta sau în zona adiacentă unităților de învățământ faptele de natură penală sesizate au scăzut cu -54,05%.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes