Social
Antrenori de fotbal pentru copii din familii vulnerabile. Agenția Metropolitană Brașov lansează un program de pregătire a viitorilor instructori

Fotbalul, cel mai popular sport din lume, va putea fi practicat și de copiii care provin din familii vulnerabile. Agenția Metropolitană Brașov a demarat un proiect pentru pregătirea unor antrenori care să lucreze cu micuții din medii sociale defavorizate.
Inițiatorii proiectului spun că în cazul copiilor și tinerilor acest sport estompează diferențele sociale, rasiale, etnico-lingvistice, și este un instrument extrem de util în promovarea incluziunii sociale și asigurarea unei stări personale de bine.
„În acest context, persoanele resursă din comunitățile marginalizate joacă un rol esențial în metodologia SIDFOOT. Acestea sunt modele de urmat și pot motiva copiii și tinerii din cartierele defavorizate să fie activi, să se joace, să facă sport și să adopte un stil de viață sănătos. Adevărați agenți ai schimbării, ei sunt pregătiți și sprijiniți prin proiect în vederea creării unor medii sigure și a dezvoltării unor relații de încredere cu copiii și tinerii din comunitate”, spun reprezentanții AMB.
Partenerii din cadrul proiectului au elaborat un program de formare și un instrument IT de auto-evaluare și măsurare a impactului activității Agenților comunitari ai schimbării prin fotbal în rândul comunităților vulnerabile, iar în următoarele două luni se va desfășura în format hibrid (2-3 întâlniri fizice, restul fiind reprezentat de activitate individuală cu ajutorul platformei e-learning a proiectului).
Participarea este deschisă oricărei persoane interesate, atât celor care își desfășoară activitatea în domeniul sportului (antrenor/îndrumător de fotbal, dar nu numai, profesori de educație fizică și sport etc), cât și celor care lucrează în/cu comunități vulnerabile (ONG-uri) și folosesc în activitatea cu copiii și/sau tinerii sportul (fotbalul sau alt sport de echipă) ca instrument de educație, implicare și valorificare a beneficiarilor lor. La finalul programului, participanții vor primi diplome de participare și vor fi încurajați să utilizeze instrumentul IT de auto-evaluare a activității lor pe parcursul următoarelor luni.
Pentru mai multe detalii despre acest program, dar și despre proiect, în general, se poate accesa situl proiectului www.sidfoot.eu. De asemenea, pentru înscrierea în programul de pregătire și accesul la materiale doritorii se pot înscrie direct pe site, la secțiunea get involved, sau trimițând un mesaj echipei proiectului la adresa [email protected].
-
Evenimentacum 2 zile
„Lupul de la rutieră” din Râşnov, poliţistul anului 2022, reţinut pentru luare de mită
-
Evenimentacum 3 zile
EXCLUSIV / Un jandarm din Brașov a fost ucis, noaptea trecută, în urma unui scandal în care au fost implicați alți 3 bărbați. Agresorul ar fi încercat să își pună capăt zilelor
-
Evenimentacum 3 zile
Corupţie în Poliţia Braşov! Percheziţii la Serviciul de Permise şi la două sedii de Poliţie din Braşov. Oamenii legii luau bani pentru a nu-şi face treaba şi pentru a ajuta oamenii să ia permisul auto mai uşor
-
Evenimentacum 3 zile
Detalii din ancheta crimei de la Braşov! Jandarmul ucis sărise în apărarea celui care a fost atacat cu cuţitul
-
Evenimentacum 3 zile
Aproape 4 milioane de ţigări de contrabandă descoperite într-un TIR pe ocolitoarea Braşovului
-
Evenimentacum 3 zile
2.000 de lei, amendă pentru un bărbat din Vulcan prins cu o maşină de teren într-un loc unde nu avea voie
-
Evenimentacum 14 ore
Ce avere are „Lupul de la Rutieră”. Soţia lui a fost viceprimar la Râşnov şi are afaceri prospere
-
Evenimentacum 3 zile
FOTO – VIDEO / O femeie a căzut peste 150 de metri, într-o râpă, când cobora de la cabana Mălăieşti spre Diham, în Munţii Bucegi