Connect with us
Publicitate

Social

Antrenori de fotbal pentru copii din familii vulnerabile. Agenția Metropolitană Brașov lansează un program de pregătire a viitorilor instructori

Publicat

pe

Fotbalul, cel mai popular sport din lume, va putea fi practicat și de copiii care provin din familii vulnerabile. Agenția Metropolitană Brașov a demarat un proiect pentru pregătirea unor antrenori care să lucreze cu micuții din medii sociale defavorizate.

Inițiatorii proiectului spun că în cazul copiilor și tinerilor acest sport estompează diferențele sociale, rasiale, etnico-lingvistice, și este un instrument extrem de util în promovarea incluziunii sociale și asigurarea unei stări personale de bine.

„În acest context, persoanele resursă din comunitățile marginalizate joacă un rol esențial în metodologia SIDFOOT. Acestea sunt modele de urmat și pot motiva copiii și tinerii din cartierele defavorizate să fie activi, să se joace, să facă sport și să adopte un stil de viață sănătos. Adevărați agenți ai schimbării, ei sunt pregătiți și sprijiniți prin proiect în vederea creării unor medii sigure și a dezvoltării unor relații de încredere cu copiii și tinerii din comunitate”, spun reprezentanții AMB.

Partenerii din cadrul proiectului au elaborat un program de formare și un instrument IT de auto-evaluare și măsurare a impactului activității Agenților comunitari ai schimbării prin fotbal în rândul comunităților vulnerabile, iar în următoarele două luni se va desfășura în format hibrid (2-3 întâlniri fizice, restul fiind reprezentat de activitate individuală cu ajutorul platformei e-learning a proiectului).

Publicitate

Participarea este deschisă oricărei persoane interesate, atât celor care își desfășoară activitatea în domeniul sportului (antrenor/îndrumător de fotbal, dar nu numai, profesori de educație fizică și sport etc), cât și celor care lucrează în/cu comunități vulnerabile (ONG-uri) și folosesc în activitatea cu copiii și/sau tinerii sportul (fotbalul sau alt sport de echipă) ca instrument de educație, implicare și valorificare a beneficiarilor lor. La finalul programului, participanții vor primi diplome de participare și vor fi încurajați să utilizeze instrumentul IT de auto-evaluare a activității lor pe parcursul următoarelor luni.

Pentru mai multe detalii despre acest program, dar și despre proiect, în general, se poate accesa situl proiectului www.sidfoot.eu. De asemenea, pentru înscrierea în programul de pregătire și accesul la materiale doritorii se pot înscrie direct pe site, la secțiunea get involved, sau trimițând un mesaj echipei proiectului la adresa [email protected].

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes