Connect with us
Publicitate

Util

ANM: Vremea se răcește în toată țara în următoarele două săptămâni, cu minime de până la -15 grade Celsius

Publicat

pe

grayscale photography of water drops ice

Vremea se va răci treptat în toată țara în perioada 11-24 ianuarie, cu temperaturi minime care vor atinge, pe timpul nopții, -15 grade Celsius, informează Administrația Națională de Meteorologie (ANM). După data de 20 ianuarie, vremea se va încălzi, cu temperaturi normale pentru această perioadă a anului. Precipitații sunt posibile în prima parte a intervalului și după data de 20 ianuarie. 

Publicitate

În Transilvania, vor fi maxime de 0-1 grade și minime de 3 grade 
în primele zile ale intervalului. Cele mai scăzute temperaturi se vor înregistra în depresiuni. În perioada 14-20 ianuarie, maximele vor fi între -8 și -4 grade și minime cuprinse între -18 și -10 grade. 

După 20 ianuarie, vremea se va încălzi, astfel că maximele vor ajunge la -2 grade, iar minimele se vor situa între -10 și -7 grade. Pricipitații sunt posibile în tot intervalul, dar mai ales în prima săptămână a prognozei și după data de 20 ianuarie.

La munte, temperaturile vor fi normale în primele trei zile ale intervalului, cu maxime cuprinse între -5 și -3 grade și minime în jur de 8 grade. 

Publicitate

În perioada 14-20 ianuarie, vremea va deveni rece, geroasă, mai ales pe timpul nopții. Maximele vor fi cuprinse între -12 și -10 grade, iar minimele vor fi în jur de -18 grade. 

După acest interval, temperaturile vor crește, cu maxime cuprinse între -6 și -4 grade, și minime de -10 grade. Se vor înregistra precipitații pe tot parcursul intervalului, dar cu o probabilitate mai mare până în 14 ianuarie și după 20 ianuarie.

În Banat, media valorilor maxime va fi de 2 grade Celsius în primele zile ale intervalului, în timp ce minimele vor fi cuprinse între -2 și 4 grade. Vremea va deveni rece în intervalul 15-20 ianuarie, cu maxime cuprinse între -6 și -4 grade și minime de până la -12 grade. 

După 20 ianuarie, este estimată o creștere a temperaturilor până la 0 grade Celsius, în timp ce media regională a minimelor va oscila între -8 și -5 grade. Temporar, vor fi semnalate precipitații în perioada 11-15 ianuarie, cu o probabilitate în creștere și după data de 19 ianuarie. 

În Crișana, temperaturile maxime vor fi cuprinse la începutul intervalului între 0 și 2 grade, iar cele minime între -3 și -2 grade, un regim termic normal pentru această perioadă. Vremea se va răci însă accentuat între 15 și 20 ianuarie, devenind geroasă în timpul nopții, cu maxime de -5 grade și minime cuprinse între -15 și -13 grade. 

Publicitate

Vremea se va încălzi spre finalul celor două săptămâni, către minime de 6 grade și maxime de 0 grade. Temporar, se vor semnala precipitații în perioada 11-15 ianuarie, cu o probabilitate mai mare după 19 ianuarie.

În Maramureș, temperaturile maxime vor fi în primele zile de 2 grade, iar minimele cuprinse între -3 și -2 grade. Ulterior, vremea se va răci, maximele fiind negative, de până la 8 grade în intervalul 16-18 ianuarie. Nopțile vor fi geroase, cu minime care vor scădea sub -15 grade. 

După 20 ianuarie, temperaturile vor crește până la -2 grade, în timp ce minimele vor fi cuprinse între -10 și -8 grade. Precipitații sunt posibile în toată această perioadă, cu probabilitate mai mare până pe 14 ianuarie și după data de 20 ianuarie. 

În Moldova, vremea va fi mai caldă până pe 14 ianuarie, cu maxime de 0-1 grade și minime de -3 grade. Vremea se va răci apoi, în perioada 15-20 ianuarie, devenind geroasă în timpul nopților. Vor fi maxime cuprinse între -8 și -4 grade și minime între -15 și -10 grade. 

După 20 ianuarie, vremea se va încălzi, temperaturile fiind apropiate de cele normale pentru această perioadă. Vor fi maxime cuprinse între -3 și -2 grade și minime cuprinse între -10 și -7 grade. La începutul intervalului, se vor semnala precipitații temporar.

În Dobrogea, temperaturile vor fi obișnuite pentru această perioadă. Maximele vor fi de 2-4 grade, iar minimele de 0-2 grade. Și aici vremea se va răci după 15 ianuarie, cu maxime cuprinse între -5 și -3 grade, precum și cu minime care vor scădea spre -10 grade. 

Publicitate

După 20 ianuarie, vremea se încălzește treptat, cu maxime de 0-2 grade și minime de -4 grade. Se vor semnala precipitații însemnate cantitativ în prima perioadă a intervalului și după data de 20 ianuarie. 

În Muntenia, diferențele de temperatură între zi și noapte vor fi reduse în prima parte a intervalului. Maximele vor fi de 1 grad, iar minimele cuprinse între -1 și 0 grade. Vremea se va răci însă după data de 14 ianuarie și va deveni geroasă în timpul nopții. Maximele vor fi cuprinse între -7 și -4 grade, iar minimele între -14 și -10 grade. 

Apoi, temperaturile vor crește treptat, în perioada 20-24 ianuarie, cu maxime de 0 grade și minime cuprinse între -8 și -6 grade. Precipitații vor fi însemnate cantitativ la nivel local și este posibil să fie semnificative după 20 ianuarie. 

În Oltenia, valorile maxime vor fi de 2-3 grade în prima parte a intervalului, iar cele minime se vor situa între -2 și 0 grade. Vremea se va răci după data de 14 ianuarie, când vor fi temperaturi negative în toată regiunea. Maximele vor fi cuprins între -7 și -3 grade, iar minimele între -15 și -13 grade.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes