Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Animalele de la Zoo Braşov, răsfăţate cu fructe și legume congelate pentru a suporta mai uşor căldura

Publicat

pe

Valul de căldură care a cuprins întreaga țară afectează și animalele din parcurile zoologice. Pentru a le ajuta să suporte mai ușor temperaturile ridicate de afară, îngrijitorii de la Zoo Brașov pregătesc zilnic fructe și legume congelate pentru anumite specii de animale.

Publicitate

„Pentru speciile exotice care sunt oarecum adaptate la temperaturi ridicate, în afară de a le asigura apă curentă, nu se iau măsuri speciale. Pentru speciile mai sensibile, au locuri în adăposturile interioare unde temperatura este menținută constant la valori mai joase decât cele de afară, deci au răcoare. Pe lângă asta, în funcție de specii se dau și suplimente sub formă de fructe înghețate sau bucăți de carne încastrate în gheață, care le ajută să se răcorească atât senzorial, cât și în interior, bând apă rece și, respectiv, mâncând mâncare mai rece. În principal, toate speciile de maimuțe și lemuri, iar carnea înghețată se dă la felinele mari, la tigri, la lei, la leoparzii zăpezilor”, a detaliat șef serviciu Roger Rois.

Turiștii sunt așteptați și în această perioadă să își petreacă timpul liber vizitând cele peste 80 de specii de animale din parcul Zoo Brașov, transmite Radio România Braşov FM.

De asemenea, vizitatorii pot opta pentru un tur virtual Safari, o experiență care imită traseul unui autovehicul pe un teren accidentat, printre animale precum elefanți, crocodili sau rinoceri, în timp ce un narator oferă informații și curiozități despre viața acestora.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes