Connect with us
Publicitate

Administrație

Angajaţii RIAL Braşov cer demisia conducerii: „Dacă nu vor renunța, vom merge mai departe: conflicte de muncă, greve”

Publicat

pe

87 de salariați ai RIAL din 102 cer demiterea conducerii executive a societății din subordinea Consiliului Local. Totodată, cer și demisiile celor din conducerile Consiliului de Administrație – CA și Adunării Generale a Acționarilor – AGA.

Publicitate

Angajații au semnat deja un astfel de memoriu, pe care spun că vor să-l depună la Registratura RIAL, marți. În caz contrar, vor să declanșeze conflictul de muncă și să intre în grevă.

“Datorită situației în care a ajuns societatea, la momentul actual. Mai exact, faptul că se dorește ruperea acestei societăți. În primul rând se dorește ca, încet, încet, să rămâne fără locuri de muncă și practic aceasta este situația acuma, la momentul dat. Dacă nu vor renunța, vom merge mai departe pe toate căile legale pe care le avem: conflicte de muncă, greve, participare la ședințele de Consiliul Local, să ne expunem problemele exact așa cum sunt ele, să spunem adevărul gol-goluț”, a explicat reprezentantul salariaților, Mugurel Constantin Vladu, potrivit Radio România Braşov FM.

În plus, salariații spun că nu au nici contract colectiv de muncă nou, anteriorul expirând în luna iunie.

Publicitate

“La momentul de față, salariile, drepturile bănești ale conducerii executive și membrilor Consiliul de Administrație sunt achitate la zi, iar noi, ca salariați, drepturile bănești nu le avem achitate la zi, în sensul că indexarea conform contractului colectiv de muncă, cu 10,87%, care trebuia aplicată la 1 ianuarie 2022 nu s-a aplicat; prima de Paște, conform contractului colectiv de muncă, nu este achitată nici în ziua de astăzi, iar primele de vacanță, de concediu sunt achitate undeva la 50% – 55% la momentul de față. Deci, noi, angajații, nu avem drepturile salariale achitate la zi, în condițiile în care conducerea executivă și Consiliu de Administrație le au achitate la zi și nu avem nici contract colectiv de muncă”, a adăugat Mugurel Constantin Vladu.

Reacția salariaților vine după ce, săptămâna trecută, directorul RIAL, Sorin Jula, explica faptul că o soluție pentru redresarea societății ar fi separarea celor două componente – partea de administrare a spațiilor publice și private ale municipalității și cimitirului municipal să intre în subordinea Primăriei, iar partea de tehnic să fie transformată în societate, care să preia lucrările de construcții sau reparații solicitate de Primărie. Asta pentru că, potrivit directorului, în prezent, societatea ar fi într-un relativ blocaj intern.

Propunerea a fost trimisă Primăriei, care nu a dat un răspuns, încă.

Potrivit lui Jula, în acest an, societatea înregistra, la jumătatea anului, pierderi de aproximativ 300.000 de lei, dar salariații spun că trebuie incluse și pierderile din 2021, de aproximativ 5,5 milioane lei.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes