Connect with us
Publicitate

Social

Angajaţii CFR anunţă greva generală în plin sezon estival. Ameninţă că nu va circula niciun tren

Publicat

pe

După dascăli, și angajații CFR ies mâine în stradă și amenință că intră în grevă generală. Nemulțumiți de salarii și de faptul că statul taie din banii companiei, sute de angajați vor picheta mâine sediul Ministerului Transporturilor. Spun că, deși legea personalului feroviar prevedea creșterea salariilor de la 1 iulie, până în prezent, nu există un buget în acest sens. În prezent, salariu mediu net la CFR Călători este de aproape 4.200 de lei, prea mic pentru nevoile actuale – spun oamenii.

Angajaţii CFR vor protesta luni, între orele 10.00 – 12.45, lângă Parcul din faţa Ministerului Transporturilor, având mai multe solicitări, printre care aprobarea bugetului la CFR Călători şi CFR Infrastructură şi o salarizare care să ducă la creşterea eficienţei angajaţilor, transmite digi24.ro.

Sindicaliștii spun că, deși statul cunoaște nevoia mare de investiții pentru a crește siguranța pe calea ferată și de a îmbunătăți condițiile de circulație, totuși a redus cu 10% compensația pe care compania feroviară o primește. De asemenea, ceferiștii se plâng de degradarea condițiilor de muncă, dar și de salariile mici.

Luni, 29 mai, ei vor picheta sediul Ministerului Transporturilor și, dacă nu găsesc rezolvare la guvernanți, atunci vor urma un alt protest pe 26 iunie și un miting în fața Guvernului la 1 iulie. Există riscul ca în cazul unei greve generale a ceferiștilor, trenurile să rămână blocate în gări în plin sezon estival.

Publicitate

Rodrigo Maxim, președintele Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România: Lipsa bugetului de venituri și cheltuieli la CFR Călători și SA, când suntem la jumătatea anului, ne va face ca, în plin sezon estival, să avem un an mai rău ca anul trecut, cu condiții de confort pentru călători mult mai slabe și foarte multe nemulțumiri, trenuri defecte și întârzieri. Sindicaliștii feroviari vor începe etapele de grevă generală din 20 iunie, iar la 1 iulie 2023, ceferiștii de la Călători și SA vor fi în varianta de a bloca lucrul, pentru că cu așa salarii nu se poate.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes