Connect with us
Publicitate

Eveniment

Angajaţii CFR anunţă declanşarea grevei de avertisment

Publicat

pe

Publicitate

Alianța Sindicală a Federațiilor “Drum de Fier – Elcatel”, organizație reprezentativă la nivel de unitate C.N.C.F. “C.F.R. S.A.”, anunță declanșarea grevei de avertisment în data de 15.09.2023, din următoarele motive:

  • neîncheierea contractului colectiv de muncă, datorită lipsei bugetului de venituri și cheltuieli aprobat pe anul 2023;
  • aplicarea prevederilor Legii 195/2020 și respectarea ierarhizării salariale corespunzătoare atribuțiilor, responsabilităților și calificărilor specifice fiecărei funcții;
  • asigurarea condițiilor de muncă și a echipamentului individual de protecție;
  • asigurarea unei finanțări corespunzătoare a sistemului feroviar.

De mai bine de 30 de ani, lucrătorii feroviari își desfășoară activitatea în aceleași condiții de muncă precare, fără grupuri sanitare, echipament individual de protecție adecvat, lipsa de personal generând un număr foarte mare de ore suplimentare, aspect care afectează starea de sănătate a salariaților.

Prin adoptarea Legii 195/2020 de către Parlamentul României, autoritatea legislativă a Statului Român a considerat sectorul feroviar, un element de importanță vitală al economiei naționale, stabilind cadrul legal care să creeze premisele unei piețe a forței de muncă feroviare care să atragă personal calificat, în vederea creșterii gradului de siguranță pe calea ferată.

Puterea executivă are obligația de a respecta voința autorității legislative și de a asigura finanțarea corespunzătoare, pentru a pune în aplicare prevederile legii și pentru a stopa degradarea infrastructurii feroviare.

Publicitate

Sistemul feroviar are nevoie urgent de personal, personal calificat și specializat în meserii care nu se regăsesc în alte sectoare ale economiei naționale , motiv pentru care prin greva de avertisment dorim să atragem atenția factorilor de decizie și a opiniei publice de la nivelul Guvernului României cu privire la faptul că este nevoie urgent de implicare pentru a evita blocarea sistemului feroviar.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes