Connect with us
Publicitate

Administrație

Angajați ai CFR protestează, astăzi, în fața Prefecturii Brașov

Publicitate

Publicat

pe

Aproximativ 100 de angajați ai CFR, din toate ramurile feroviare, vor protesta, miercuri, în fața Prefecturii, au anunțat sindicaliștii din domeniul feroviar, anunță Radio România Brașov FM.

Publicitate

Mitingul de protest este față de situația sistemului feroviar și perspectiva lui, potrivit aceleiași surse.

Pichetarea este organizată de Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane, alături de Federația Elcatel, afiliate BNS, la nivel național.

Activitatea feroviară nu va fi perturbată, cei care ies la protest sunt fie liberi de la serviciu, fie în concediu de odihnă.

Publicitate

De ce protestează ceferiștii
Concret, cele patru motive care stau la baza escaladării dialogului social dintre sindicaliști și guvernanți, sunt:

– Lipsa investițiilor în infrastructura feroviară.

– Lipsa investițiilor în materialul rulant.

– Falimentarea CFR Marfă.

– Amânarea aplicării Statutului personalului feroviar.

Publicitate

„An de an ceferiștilor li s-a promis că se va investi la calea ferată, că se vor asuma politici de restructurare modernă a activității și că totul va reintra în normal datorită reformelor care se vor face în urma unei analize strategice care să racordeze calea ferată din România la ecosistemul feroviar european. Din păcate, nu s-a întâmplat nimic concret. Așa se face ca astăzi trenuri vechi de peste 40-50 de ani circulă cu viteze de 43 de km pe oră in traficul de pasageri și 17 km pe oră in traficul de mărfuri, pe infrastructura feroviară înregistrându-se nu mai puțin de 500 de restricții de viteză!!!

În ciuda salariilor care nu reflectă nici pe de parte responsabilitățile uriașe ce le revin in actul de transport și a condițiilor mizerabile de lucru, ceferiștii au avut mereu răbdarea și înțelepciunea de a nu contribui, prin acțiuni sindicale de proporții, la creșterea gradului de instabilitate economică, iar acest lucru s-a văzut. Trenurile nu s-au oprit niciodată în ultimii ani, deși, din cauza stării jalnice în care se află infrastructură feroviară ele circulă la viteze minimale și în condiții discutabile în ceea ce privește siguranța traficului feroviar”, se arată într-un comunicat de presă al BNS.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes