Connect with us
Publicitate

Administrație

Angajări la Serviciul Român de Informații prin încadrare directă. Lista posturilor disponibile

Publicat

pe

Angajări la Serviciul Român de Informații: Sunt multe posturi disponibile, dintre care unele cu încadrare directă. În momentul de faţă, SRI caută personal pentru încadrarea unor posturi de:

Publicitate

Ofițeri operativi și analiști. Ce presupune postul
Ofițerul operativ are misiunea importantă de a culege informații şi pentru aceasta trebuie să îşi poată crea acces în mediile cu relevanţă pentru securitatea naţională.

La baza activităţii sale se află, în esență, abilitatea de a iniţia, dezvolta şi menţine relaţii de încredere cu surse secrete umane.

Pentru a performa în această activitate, ofiţerul operativ trebuie să dea dovadă de inteligenţă socială şi comunicaţională superioară, atenţie distributivă, calm, echilibru, curiozitate, creativitate şi atenţie la detalii.

Publicitate

Ofițerul analist privește lumea, îi înțelege tendințele, îi descifrează relațiile de cauzalitate și îi anticipează evoluțiile.

Mai exact, analistul evaluează informațiile culese de ofițerul operativ, sesizează schimbări şi tendinţe în manifestarea ameninţărilor, schiţează scenarii de evoluţie, evidenţiază implicaţii şi indică eventuale variante de acţiune în raport cu fiecare scenariu prognozat.

Deşi aparent simplu, este vorba de un proces de rafinare foarte complex, care necesită atât inteligenţă, gândire critică şi creativitate, cât şi o foarte bună cultură generală şi cunoaştere a domeniului analizat.

Produsul analitic este pus la dispoziţia beneficiarilor legali, în timp util şi în funcţie de aria de competenţă, pentru a-i sprijini în adoptarea unor măsuri adecvate de protejare sau promovare a intereselor naţionale.

Candidaţii interesați să ocupe un post de ofițer operativ sau ofițer analist trebuie să îndeplinească condiţiile de încadrare în Serviciul Român de Informaţii şi să promoveze toate etapele specifice de selecţie.

Publicitate

Candidații declarați admiși, vor urma cursurile de licenţă, master profesional sau postuniversitare de formare şi dezvoltare continuă organizate de către Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”, la finalizarea cărora vor fi repartizați într-o unitate a SRI.

Specialiști IT&C
Ofiţerul specialist IT&C are misiunea de a identifica soluţii pentru o serie de provocări tehnologice, de la dezvoltarea unor instrumente software, a sistemelor informatice enterprise şi oferirea de soluţii bazate pe platforme hardware, până la proiectarea, administrarea şi întreţinerea reţelelor de comunicaţii în conformitate cu cele mai noi standarde existente pe piaţă.

El lucrează cu tehnologii de ultimă generaţie, în echipe mixte constituite din dezvoltatori, administratori de infrastructuri, specialişti în securitate IT&C şi beneficiari, pentru toate liniile de activitate ale Serviciului, precum şi pentru parteneri externi.

Pentru că tehnologia la nivel mondial evoluează într-un ritm alert, el se adaptează şi inovează permanent, contribuţia lui fiind vitală într-un angrenaj sofisticat și eficient, aşa cum este Serviciului Român de Informaţii, cu implicaţii directe în protejarea siguranţei naţionale.

Posturi disponibile prin încadrare directă
Angajarea se poate face fie urmând cursuri de specialitate în structurile de învățământ ale serviciului, fie prin încadrare directă.

Încadrarea directă se poate face pentru unul din posturile publicate în lista de mai jos.

Publicitate

Această posibilitate se adresează persoanelor care dețin competențe tehnice căutate de Serviciu, au absolvit studii superioare cu diplomă de licență, îndeplinesc condiţiile de încadrare în Serviciul Român de Informaţii și promovează toate etapele specifice de selecţie.

Specialişti IT&C

SRI caută în permanență și cunoscători de limbi străine.

Brigada antiteroristă
Activitatea luptătorului antiterorist presupune, pe lângă excelente abilități de natură acţională, şi un efort psihologic intens.

Luptătorul trebuie să fie o persoană activă, dinamică, cu un control comportamental evident şi cu o capacitate de mobilizare şi de adaptare rapidă la diverse situaţii.

Publicitate

Totodată, trebuie să aibă abilitaţi de comunicare, spirit de echipă şi să dovedească un bun control al stărilor emoţionale, toleranţă la stres, asumarea responsabilităţii şi dorinţa de autoperfecţionare.

Cum se procedează
Prin trimiterea CV-ului la adresa de e-mail [email protected] și participarea la probele de selecție vă exprimați consimțământul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal.

Nota de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal care exced activităților de securitate națională, publicată pe site la adresa www.sri.ro/gdpr.

Toate posturile vor fi ocupate în sistem concurenţial, procesul de selecţie presupunând promovarea mai multor etape / probe eliminatorii (ordinea acestora depinde de domeniul în care se face încadrarea):

  • evaluarea CV-ului transmis la [email protected];
  • interviuri de selecţie;
  • teste de evaluare a cunoştinţelor, a competenţelor profesionale şi a celor lingvistice, precum şi a unor aptitudini;
  • examinarea medicală;
  • verificări de securitate prevăzute de H.G. nr. 585/2002 pentru accesul la informaţii secrete de stat.

”Pentru siguranţa dumneavoastră, dar şi pentru asigurarea securităţii procesului de selecţie, vă recomandăm ca depunerea candidaturii şi comunicarea cu instituţia noastră să se realizeze doar când vă aflaţi pe teritoriul naţional.

Publicitate

Acest lucru nu exclude posibilitatea ca în timpul procesului de selecţie să puteţi călători în străinătate” precizează cei de la SRI.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Palkoarpad

    8 iulie, 2021 at 3:15 am

    Sunt din Brașov caut un post de informator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes