Connect with us
Publicitate

Administrație

Angajări la Ministerul Digitalizării. Salariile pot ajunge la 34.000 lei brut

Publicat

pe

person using MacBook Pro

Candidații nu vor trebui să învețe acte normative. Departajarea se va face prin interviuri ce se axează doar pe întrebări specifice.

Publicitate

Salarii precum la firmele din Vest sau în domeniul privat sau ca la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID). Pe site-ul ministerului a fost postat un anunț de recrutare pentru echipa de experți IT&C care pun bazele „României digitale”.

Salariile pornesc de la aproximativ 18.900 lei până la 28.700 lei brut pentru ingineri de sistem sau administratori baze de date, și pot urca până la 34.000 lei brut pentru funcția de conducere.

Înscrieri

Publicitate

Potrivit anunțului, grila de salarizare a acestei unități cu un rol major în reușita implementării transformărilor digitale asumate de România este una competitivă, de până la 4.000 euro net lunar, care permite recrutarea celor mai buni specialiști care vor fi angajați până în anul 2026. Candidații pentru funcția contractuală de conducere și pentru cele 16 funcții de execuție pot depune dosarul pentru procesul de selecție până pe 26 aprilie, interviurile având loc în perioada 3-5 mai 2022.

„Am mare încredere că specialiștii IT&C din mediul privat ni se vor alătura cu expertiza lor valoroasă și vor contribui în mod concret la reușita procesului de digitalizare a României. Îi așteptăm alături de noi pe cei mai buni, pentru ca împreună să creștem calitatea vieții românilor”, precizează ministrul Marcel Boloș.

Documentele aferente concursului, respectiv anunțul cuprinzând condițiile generale și specifice, calendarul de desfășurare a concursului, bibliografia și tematica, sunt disponibile AICI.

Stabilirea salariilor competitive a fost făcută în urma unui proces de analiză a pieței complex și transparent.

Procesul de recrutare

Publicitate

„Ce este important să rețină cei interesați este că procesul de recrutare nu se va face în baza vechilor cutume. Este suficient ca aplicanții să fie specialiști în domeniu, cu experiență în sfera lor de activitate. Nu le va cere nimeni să învețe acte normative. Departajarea se face prin interviuri, care vor fi susținute cu specialiști de înaltă clasă, ce se vor axa doar pe întrebări specifice”, a anunțat ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Pachetele salariale competitive cu cele din mediul privat au fost stabilite de Autoritatea pentru Digitalizarea României în urma consultării datelor și statisticilor oferite de Institutul Național de Statistică (INS), solicitărilor privind nivelul salarial al specialiștilor IT&C adresate primelor 10 companii de profil, în funcție de profitul net înregistrat în 2020 (conform Oficiului Național al Registrului Comerțului), precum și consultării principalelor companii de consultanță (Deloitte, EY, KPMG și PwC).

„Ţinând cont de faptul că persoanele care vor ocupa aceste posturi trebuie să deţină competenţe profesionale de înaltă calificare în specialitate, respectiv pentru asigurarea unei motivări pe măsura nivelului de expertiză solicitat, coroborat cu responsabilităţile şi atribuţiile din fişele posturilor, se impune oferirea unui pachet salarial atractiv şi competitiv cu piaţa muncii din mediul privat.

Astfel, din analiza tuturor datelor şi informaţiilor primite, am apreciat ca fiind elocvente în contextul mai sus prezentat statisticile din anul 2021 – PayWell 2021, actualizate cu 8%, conform estimării de creştere salarială în industrie în ultimul an, statistici realizate de către compania PricewaterhouseCoopers Tax Services SRL, precum şi intervalele salariale la categoriile de specialişti regăsiţi în cadrul companiei KPMG Romania SRL”, a declarat Dragoș Vlad, președintele Autorității pentru Digitalizarea României.

Mai multe detalii găsiți AICI.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes