Fapt divers
Andrei Kadas este infectat cu coronavirus. Îşi face mandatul de arest preventiv la un spital din Băicoi

Fostul consilier judeţean, Andrei Kadas, cercetat în dosarul spăgilor din spitalele de Boli Infecțioase Brașov şi de Neurologie este infectat cu coronavirus, au afirmat surse judiciare pentru stiripesurse.ro
Potrivit aceloraşi surse fostul consilier Andrei Kadas era infectat încă de la momentul declanșării dosarului iar procedurile cu acesta au fost greoaie, pentru că era internat. El ar fi internat în prezent la Spitalul Sfântul Patric din localitatea Băicoi, iar audierea sa la momentul judecării propunerii de arestare preventivă, din 4 decembrie, s-a făcut prin videoconferință.
Potrivit surselor citate inclusiv apărarea fostului consilier a invocat starea de sănătatea actuală a clientului său pentru a-l scăpa de arestul preventiv.
Avocatul lui Kadas, explică sursele citate, ar fi ridicat dilema în fața judecătorului de fond dacă este oportună trimiterea lui Kadas după gratii, unde există riscul infectării altor persoane sau stabilirea unei măsuri preventive mai blânde precum arestul la domiciliu sau cercetarea sa sub control judiciar.
Iluna Marius Andrei Kadas era la data faptelor consilier județean și președinte al comisiei pentru sănătate, protecția copilului și a persoanelor adulte în cadrul Consiliului Județean Brașov. Totodată el este președinte al Consiliului de Administrație al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov.
În acest mega dosar de corupție el este cercetat pentru trafic de influență și instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
Anchetatorii de la DNA Brașov arată că în perioada octombrie 2019 – septembrie 2020, suspectul Kadas Iluna Marius Andrei, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit de la un om de afaceri care controla SC Chantel Sante SRL, în mod direct suma de 5.000 euro și indirect, prin intermediul suspectului Popa Marius Cristian, suma de 20.000 de euro (din care acesta din urmă și-ar fi oprit o parte) pentru a-și exercita influența pe care a pretins că o are asupra funcționarilor publici cu putere de decizie din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov.
Influența s-ar fi dovedit una reală deoarece, la data de 18 februarie 2020, unitatea spitalicească a încheiat cu societatea omului de afaceri, ce avea ca obiect principal de activitate comerțul cu ridicata al produselor farmaceutice, un contract privind achiziția unui robot pentru dezinfecția cu ultraviolete a mediului, în valoare de 949.620 lei cu TVA ( în condițiile în care valoarea de piață a produsului era cuprinsă între 285.000 lei și 380.000 lei).
Ulterior, la data de 10 aprilie 2020, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov ar fi efectuat către SC Chantel Sante SRL, plata în întregime a contravalorii robotului menționat mai sus.
Din probele administrate până în prezent, arată procurorii DNA, a rezultat că atribuirea către societatea respectivă a contractului de achiziție s-a realizat în mod fraudulos, cu implicarea directă a suspecților Ionescu Ramona Delia, Olaru Oana Gabriela și Nedelea Gheorghe, având în vedere că investiția nu era necesară, a fost mult supraevaluată, iar punerea în funcțiune a robotului nu s-a realizat nici până în prezent.
Curtea de Apel Brașov dezbate astăzi contestațiile celor șapte persoane arestate preventiv în dosarul de mare corupție privind achiziții inutile la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov și cel din Odorheiul Secuiesc.
Cele șapte persoane, între care și ofițerul judiciarist Emanoil Mirică au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, la cerere procurorilor DNA, de către un judecător de drepturi și libertăți de la Tribunalul Brașov, la finalul săptămânii trecute.
Grupul, din care fac parte și alte persoane este acuzat de fapte directe de corupție, precum luare și dare de mită, complicități la aceste fapte, trafic de influență sau abuz în serviciu.
-
Evenimentacum 2 zile
FOTO – VIDEO / Accident violent în Braşov! Mașina unei școli de șoferi „s-a înfipt” într-un stâlp pe strada Păcii. Şoferul era în timpul examinării
-
Economicacum 3 zile
Braşovul a depăşit Capitala în topul orașelor cu cele mai mari prețuri din domeniul imobiliar. Este pe locul doi, după Cluj
-
Economicacum 3 zile
Prodlacta Brașov și-a cerut insolvenţa. Compania avea în primul semestru datorii de peste 30 de milioane lei
-
Turismacum 3 zile
Târgurile de Crăciun din România, atracție pentru turiștii străini. Brașovul, Sibiul sau Craiova, printre destinațiile preferate ale vizitatorilor de peste hotare
-
Socialacum 3 zile
Procedură în premieră, la Spitalul Județean Brașov. Medicii au realizat prima crioablație pentru fibrilația atrială
-
Evenimentacum 3 zile
O casă din Bran a fost ţinta hoţilor! Proprietarul a rămas fără 17.000 de lei, după ce tâlharii au spart locuinţa
-
Evenimentacum 3 zile
Agenția de Investigare Feroviară a deschis o anchetă în cazul pantografului rupt de la un tren, care a rănit trei tinere la Azuga
-
Economicacum 3 zile
Benzina și motorina se vor scumpi, începând de la 1 ianuarie 2024. Cât vor plăti șoferii români pentru un plin