Connect with us
Publicitate

Social

Andreea Moldovan: ”Operațiile care nu reprezintă urgențe vor fi amânate în favoarea pacienților COVID de la ATI”

Publicitate

Publicat

pe

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Andreea Moldovan a precizat, la Digi 24, că se va recomanda amânarea intervenţiilor chirurgicale care nu reprezintă urgenţe, în perioada următoare, pentru resursele să fie folosite pentru bolnavii COVID-19.

Publicitate

”A fost o discuție sâmbătă seara cu managerii mai multor spitale din București și din țară, inclusiv cu reprezentanți a DSU, Raed Arafat și Călin Alexandru. Domnul ministrul Voiculescu a inițiat această discuție. S-a discutat în cel context despre măsurile suplimentare care trebuie să le luăm, pentru că este o situație de criză”, a precizat Andreea Moldovan.

”În infecția COVID crește foarte mult necesarul de oxigen, astfel încât consumul este enorm. E incomparabil cu tot ce s-a consumat înainte de debutul pandemiei. Pacienții severi pe care îi avem acum în supraveghere necesită mulți dintre ei Terapie Intensivă”, a afirmat Andreea Moldovan.

”Vreau să asigur că urgențele, pacienții oncologici, care au un termen foarte strict pentru intervenții chirurgicale și care trebuie să se opereze într-un anumit moment nu vor fi afectați. Ei sunt clar urgențe. De asemenea, gravidele reprezintă urgențe”, a spus secretarul de stat.

Publicitate

”Situația este alarmantă și toți medicii cu care vorbim ne spun că este mult, este greu. Cu mulți pacienți, pacienți gravi. Sunt forme absolut diferite de ce s-a observat până acum, cu evoluție mult mai rapidă. Și de cele mai multe ori nu favorabilă”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătății.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes