Connect with us
Publicitate

Util

Andreea Moldovan: „Este important ca acele categorii vulnerabile prin vârstă sau prin comorbidități să fie vaccinate în primul rând”

Publicat

pe

Publicitate

Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat joi seara pentru B1 TV că în acest moment devine prioritară vaccinarea bolnavilor cronici în România. Aceștia vor fi supuși la rândul lor unei prioritizări în funcție de afecțiuni:

“Este extrem de important să se coreleze dozele disponibile momentan, dozele care vor veni ulterior cu necesarul total de vaccinare pentru că ceea ce se încearcă cu disperare este să se meargă în paralel între un consum și disponibilitatea dozelor, similar strategiei de vaccinare din alte țări.

Și la noi –a recurs inițial la vaccinarea personalului medical, conform principiului din avion atunci când se depresurizează și cei care sunt în imediata apropiere și cei care trebuie să dea îngrijire celorlalți trebuie să își pună acea mască de oxigen, la fel a fost și cu personalul medical care a trebuit să fie vaccinat.

Acum este important ca acele categorii vulnerabile prin vârstă sau prin comorbidități să fie vaccinate în primul rând și în primul rând. Și aici probabil că va fi o prioritizare pentru că gradul de risc este diferit să ne gândim de exemplu la pacienții cu insuficiență renală, cu hemodializă care sunt nevoiți să meargă de trei ori pe săptămână într-un centru de dializă, să stea aproape de ceilalți și care de cele mai multe ori au și alte comorbidități. Ei sunt mai la risc decât alte persoane cu boli cronice”, a declarat Andreea Moldovan.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes