Connect with us
Publicitate

Social

Andreea Moldovan după recomandarea OMS legată de testarea COVID-19: „Testăm mai puțin decât este cazul. Vom crește capacitatea de testare”

Publicitate

Publicat

pe

Andreea Moldovan, proaspăt secretar de stat de la Ministerul Sănătății, a anunțat joi, 27 ianuarie, faptul că are drept prioritate creșterea capacității de testare în vederea unui management mai eficient al pandemiei de COVID-19. De asemenea, se vor modifica și anumiți parametri pentru stabilirea incidenței.

Publicitate

„Avantajul cel mai mare este că vin din teren, de unde am lucrat în ‘linia I’, spital COVID. M-am lovit cu ceea ce înseamnă pandemia, ceea ce înseamnă COVID și ce impact poate avea. Vin cu empatia celor care au văzut ceea ce înseamnă boala.

În ceea ce privește activitatea la Ministerul Sănătății, încep să văd această luminiță pe care trebuie să o urmez, focusurile principale momentan sunt, pe lângă activitatea de vaccinare, se referă la gestionarea crizei COVID și la ameliorarea indicilor de raportare și creșterea capacității de testare. Ne testăm mai puțin decât e cazul și raportăm mai puțin (…)

Am discutat ferm despre modificarea unor indici de raportare. Care să ne dea o valoare predictivă la ceea ce se întâmplă. Sunt noi indicatori pe care sper să vi-i putem raporta cât mai curând. Dorim și suntem conștienți că este esențial să creștem capacitatea de testare. E nevoie de un număr mai mare de teste, pentru a afla incidența reală (…)”, a declarat Andreea Moldovan.

Publicitate

Inițiativa Andreei Moldovan vine după ce OMS a recomandat statelor o testare cât mai extinsă în timpul pandemiei de COVID-19. România s-a poziționat la coada Europei din acest punct de vedere.

Andreea Moldovan este medic infecționist primar, fost director medical al Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes