Connect with us
Publicitate

Administrație

Andreea Moldovan a cerut DSP-urilor schimbarea modului de calcul al ratei de infectare: „Este doar o ajustare”

Publicitate

Publicat

pe

De astăzi se schimbă metoda de calcul a ratei de infectare cu SARS-CoV-2. O măsură luată ieri, dar neînţeleasă de majoritatea oamenilor din sistem, care de azi, ar trebui să raporteze date noi. Andreea Moldovan, secretar de stat la ministerul Sănătății, a explicat la Antena 3 cum se va face recalcularea incidenței cazurilor de COVID-19.

Publicitate

„Nu este nimic nou, este doar o ajustare a ceea ce calculăm până acum. Uitându-ne la acele cazuri care erau incluse în calcul, ne-am dat seama că o parte din ele întârziau să fie incluse în calcul.” a precizat Andreea Moldovan, miercuri, la Antena 3.

„Această rată nu trebuie calculată de nimeni pentru că ea se generează automat din program. Ei trebuie să aibă grijă că laboratoarele să raporteze rezultatele în 24 de ore pentru că este lege şi nu e tocmeală.

Este important cazurile nealocate să fie investigate cât mai repede prin anchetă epidemiologică astfel încât să nu mai treneze cazurile nealocate. Trebuie să se mobilizeze personalul din teritoriu.” a mai explicat secretarul de stat.

Publicitate

Cum se calculează incidența cazurilor confirmate cu SARS-CoV-2
„Calculul ratei incidenței se va face luând în considerare numărul total al testelor pozitive alocate și transmise de către laboratoare în intervalul de timp cu trei zile anterior raportării”, se arată în documentul semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan.

„Azi 24 martie noi luăm în calcul 14 zile începând cu dată de 21 în jos pentru că într-un astfel de interval avem şansa că numărul de cazuri raportate corect şi alocate de DSP în urma anchetei să fie cât mai mare posibil, 98%.”

Există mai multe calcule pentru rată de incidenţă. În România s-a făcut până în pre-ziua raportării.

Pandemia este dinamică, noi ne-am schimbat modul de lucru, concepțiile, recomandările, tratamentele, de multe ori pe parcursul acestei pandemii.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes