Connect with us
Publicitate

Eveniment

Anchetă a Consiliului Concurenței la CNAIR. Există suspiciuni de licitații trucate. 9 firme s-ar fi înțeles să își împartă lucrările și să țină prețurile ridicate

Publicat

pe

Suspiciuni de licitații trucate la Compania Naţională de Drumuri. Inspectorii de la Consiliul Concurenţei verifică nouă firme de asfaltare care s-ar fi înţeles să-şi împartă lucrările şi să ţină preţul sus. Este vorba despre contracte pentru drumuri regionale din Constanța, Brașov, București și Timișoara. Companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri, anunță observatornews.ro.

Publicitate

Consiliul Concurenţei a anunţat miercuri că a declanşat două investigaţii privind posibile trucări ale licitaţiilor organizate de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR SA), prin Direcţiile de Drumuri şi Poduri (DRDP) Constanţa, Braşov, Bucureşti şi Timişoara, pentru atribuirea contractelor de lucrări de întreţinere a reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi aflate în administrarea acestor direcţii.

Autoritatea de concurenţă are indicii că firmele şi-ar fi coordonat politicile comerciale astfel să îşi împartă lucrările în cadrul procedurilor de achiziţie publică organizate de direcţiile regionale de drumuri şi poduri.

În acest context, Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediile companiilor vizate de cele două investigaţii: Oyl Company Holding AG SRL, Asfalt Dobrogea SRL, Autoprima Serv SRL. Saga Infrastructură SRL, Trecon Logistic SRL, Tredeco Holding SRL, Data Capture SRL, Geo Drumuri Banat SRL şi CLR-Denis Montaj SRL.

Publicitate

Inspecţiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilelor practici anticoncurenţiale analizate. Efectuarea acestora nu reprezintă o antepronunţare în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor.

În situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, companiile care cooperează cu autoritatea de concurenţă, în cadrul programului de clemenţă, pot obţine imunitate la amendă sau reduceri substanţiale ale amenzilor. Legea concurenţei interzice orice înţelegeri între companii şi practici concertate care împiedică, restrâng sau denaturează concurenţa pe piaţa românească.

„Ancheta Consiliului Concurentei a pornit de la sesizările CNAIR prin Direcțiile Regionale. În cadrul licitațiilor pentru servicii de întreținere s-au observat anumite elemente care indică practici neconcurențiale în ofertare”, au transmis reprezentanții CNAIR.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes