Connect with us
Publicitate

Turism

ANAT: După 2 ani de pandemie, turismul își revine la normal

Publicat

pe

aerial photography of white and brown concrete building during daytime
Publicitate

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) constată o revenire a rezervărilor turiștilor români, apropiată de nivelul anului 2019, în special începând cu 15 martie. Evenimentele din Ucraina au afectat rezervările la finele lunii februarie și în prima parte a lunii martie.

”Faptul că România a eliminat total restricțiile începând cu 9 martie a contribuit enorm la creșterea cererii turistice. Turiștii optează atât pentru destinații externe, cât și pentru România, pe care o consideră o destinație sigură. De altfel, știm cu toții, inclusiv refugiații ucraineni au fost foarte bine primiți și s-au simțit în siguranță în țara noastră iar echipa ANAT a contribuit la sprijinirea lor”, subliniază Dumitru Luca, președintele ANAT.

La ora actuală, în România vacanțele se pot desfășura fără probleme, restricțiile fiind eliminate atât pentru turismul intern, cât și pentru românii care revin din alte țări ori pentru străinii care sosesc în țara noastră. Din ce în ce mai multe țări au renunțat total la restricții sau urmează să renunțe, precum Franța, Spania, Italia (de la 1 aprilie), Grecia, Marea Britanie, Israel ori Iordania.

Turiștii încă se pot bucura de oferte speciale, tip early booking, până la 31 martie. Ca de obicei, aceste oferte sunt promovate pentru hotelurile din Turcia, Grecia, Egipt, Bulgaria, Spania, Malta, Cipru dar și de pe litoralul românesc.

Publicitate

Românii călătoresc și în prezent, iar avioanele zboară normal către Egipt, Emiratele Arabe Unite sau către destinațiile exotice precum Zanzibar, Maldive, Republica Dominicană ori Sri Lanka.

”În contextul în care toate produsele și utilitățile se scumpesc, în cazul turismului, tarifele negociate încă din toamna 2021 rămân neschimbate sau chiar pot fi mai atractive prin intermediul ofertelor speciale. La ora actuală, hotelierii introduc oferte speciale cu ocazia sărbătorilor, precum Florii, Paște, Rusalii. Pentru România, gradul de ocupare este ridicat în această perioadă, în special pentru stațiunile balneoclimaterice și montane. ANAT a solicitat guvernului să urgenteze emiterea voucherelor de vacanță pentru ca turiștii să poata beneficia de reducerile programului Înscrieri Timpurii. Aceeași solicitare a venit, ieri, și din partea Ministrului Antreprenoriatului și Turismului, domnul Daniel Cadariu către angajatorii din sectorul public – semn că mesajul nostru anterior a fost corect înțeles”, subliniază Cristian Vlad, președintele Regiunii Central – Nordice a ANAT.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes