Connect with us
Publicitate

Economic

Analiză pe piața locuințelor! Care sunt cele mai scumpe și cele mai ieftine cartiere din Braşov. Diferenţă de aproape 700 de euro pe metrul pătrat

Publicat

pe

Publicitate

Care sunt cele mai scumpe și cele mai ieftine cartiere din Braşov. Diferențele sunt mari în cadrul aceluiași oraș, apartamentele din cele mai ieftine cartiere fiind la distanță de sute de euro pe metrul pătrat față de cele din zonele de top, conform datelor din raport consultate de Economedia.

Brașovul își menține și la începutul anului 2024 poziția secundă în topul celor mai scumpe orașe din țară pentru cumpărători, prețul mediu solicitat pentru apartamentele scoase la vânzare pe plan local ajungând la 1.789 euro/mp util, conform Imobiliare.ro.

Dacă ar fi făcut o achiziție în primele trei luni ale anului trecut, cumpărătorii ar fi plătit cu 13% mai puțin, susține analiza. Apare astfel un avans record în rândul orașelor mari, cu peste 200.000 de locuitori, o evoluție similară putând fi observată doar în Oradea, pol imobiliar în plină dezvoltare în ultimul timp.

Chiar și în aceste condiții, distanța față de Cluj-Napoca, cel mai scump oraș din țară pentru cumpărători, rămâne considerabilă. Proprietarii și dezvoltatorii din vest au solicitat, în primul trimestru din 2024, un preț mediu de 2.631 euro/mp util.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes