Connect with us
Publicitate

Economic

ANAF șterge datoriile de la 10 companii din sectorul de apărare. Între acestea sunt patru din judeţul Braşov: Metrom, Tohan, Fabrica de Pulberi Făgăraş şi Pirochim Victoria

Publicat

pe

Publicitate

Companiile românești din sectorul apărării vor avea datoriile la stat sterse de ANAF. Actul se referă la cele datorate până la 31 martie 2022.

Este vorba despre companiile din producția sau comerțul cu armament, muniții și material de război. Datoriile sunt: impozite, taxe, contribuții sociale și alte sume datorate bugetului general consolidat, precum și cele accesorii.

ANAF va șterge, în total, obligații fiscale de 137,2 milioane lei. Conform documentelor, acele companii nu pot achita acele datorii și conduc la creșterea plăților restante, creează instabilitate și afectează semnificativ situația economico-financiară a acestora, potrivit hotnews.ro.

Un număr de 10 companii vor avea datoriile șterse, între aceastea sunt şi patru companii din judeţul Braşov: Metrom SA, Tohan SA, Fabrica de Pulberi Făgăraş SA şi Pirochim Victoria SA.

Publicitate

Motivul principal pentru care se ia această decizie este legat de întărirea capacității de apărare a României prin luarea unor măsuri urgențe de redresare economico-financiară a operatorilor economici de interes strategic, astfel încât Forțele Sistemului Național de Apărare să poată fi pregătite pentru protejarea intereselor esențiale și siguranței statului român, precum și pentru a-și onora obligațiile asumate în calitate de stat membru UE și NATO.

Se propune menținerea unor capacități adecvate de producție militară care să permită, pe deoparte, un grad ridicat de autonomie în înzestrarea FSNA, iar pe de altă parte continuarea exporturilor în vederea amoritzării costurilor cercetării, retehnologizării și producției militare de uz propriu.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes