Connect with us
Publicitate

Social

ANAF predă civismul fiscal la Universitatea Transilvania Brașov

Publicat

pe

Publicitate

În această săptămână, Academia de Studii Economice, Școala Naţională de Studii Politice și Administrative și Universitatea Transilvania Brașov vor fi gazdele proiectului ANAF de creștere a gradului de conformare fiscală.

Vor fi furnizate studenților informații menite să sprijine integrarea optimă a acestora pe piața muncii și a antreprenoriatului, precum și creșterea civismului fiscal, transmite transilvaniabusiness.ro.

Seria de prezentări va continua, până în decembrie, la Universitatea din Craiova, Universitatea Babeș Bolyai – Cluj Napoca și Universitatea Aurel Vlaicu – Arad.

Proiectul ANAF a debutat cu succes, săptămâna trecută, la Universitatea Dunărea de Jos – Galați, Universitatea V. Alecsandri – Bacău și Universitatea 1 Decembrie – Alba Iulia.

Publicitate

Aprecierile studenților și ale profesorilor care au participat au determinat ANAF să îl continue și să îl deruleze și în anii viitori.

Unul dintre obiectivele imediate ale ANAF este acela de a promova o cultură în care conformarea fiscală voluntară să fie percepută drept o atitudine corectă, în care plata taxelor este atât o obligație legală, cât și un act de responsabilitate socială.

“ANAF își concentrează toate eforturile pentru creșterea gradului de conformare. Studiile efectuate arată că, pe termen lung, pentru îndeplinirea acestui deziderat, este necesară o educație fiscală timpurie și continuă.

Suntem convinși că implicarea comună ANAF – instituții de învățământ superior va conduce la creșterea conformării fiscale, implicit a civismului fiscal din România”, potrivit conducerii instituției.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes