Connect with us
Publicitate

Administrație

ANAF a anunțat termenul limită pentru depunerea declarațiilor D100 și D101

Publicat

pe

Publicitate

Termenul limită pentru depunerea declarațiilor D100 și D101 este 25 iunie 2022, anunță Agenția Națională de Administrare Fiscală.
Agenția Naționalã de Administrare Fiscalã informeazã contribuabilii persoane juridice cã, pe perioada aplicãrii prevederilor art. I din Ordonanța de urgențã a Guvernului nr. 153/2020 pentru instituirea unor mãsuri fiscale de stimulare a menținerii/creșterii capitalurilor proprii, precum și pentru completarea unor acte normative, termenele pentru depunerea declarațiilor sunt cele prevãzute la art. I alin. (13) din acest act normativ și anume:

-pentru contribuabilii PLÃTITORI DE IMPOZIT PE PROFIT, prin derogare de la prevederile art. 41 și 42 din Codul fiscal, termenul pentru depunerea declarației anuale privind impozitul pe profit (formular 101- DECLARAȚIE PRIVIND IMPOZITUL PE PROFIT) și plata impozitului pe profit aferent anului fiscal respectiv este pânã la data de 25 IUNIE inclusiv a anului urmãtor, iar pentru contribuabilii care intrã sub incidența prevederilor art. 16 alin.(5) din Codul fiscal pânã la data de 25 a celei de-a șasea luni, inclusiv, de la închiderea anului fiscal modificat.

-pentru contribuabilii PLÃTITORI DE IMPOZIT PE VENITURILE MICROÎNTREPRINDERILOR, prin derogare de la prevederile art. 56 din Codul fiscal, termenul pentru depunerea declarației aferente trimestrului IV (formular 100 – DECLARAȚIE PRIVIND OBLIGAȚIILE DE PLATÃ LA BUGETUL DE STAT) și plata impozitului aferent acestui trimestru este pânã la data de 25 IUNIE inclusiv a anului urmãtor;

-pentru PLÃTITORII DE IMPOZIT SPECIFIC unor activitãți, prin derogare de la prevederile art. 8 din Legea nr. 170/2016, cu completãrile ulterioare, termenul pentru depunerea declarației aferente semestrului II (formular 100 – DECLARAȚIE PRIVIND OBLIGAȚIILE DE PLATÃ LA BUGETUL DE STAT) și plata impozitului aferent acestui semestru este pânã la data de 25 IUNIE inclusiv a anului urmãtor.

Publicitate

Potrivit prevederilor art. I alin. (3) din Ordonanța de urgențã a Guvernului nr. 153/2020, nu intrã sub incidența prevederilor acestui articol contribuabilii pentru care reglementãrile contabile sunt emise de Banca Naționalã a României, respectiv de Autoritatea de Supraveghere Financiarã.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes