Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Amenzi aplicate de OPC furnizorilor de energie din Braşov. Vizaţi: Maurer Imobiliare şi Engie România

Publicat

pe

Două amenzi au fost aplicate de comisarii OPC la furnizorii de energie din Braşov. Vizaţi au fost Maurer Imobiliare şi Engie România.

Maurer Imobiliare a primit o amendă de 10.000 de lei pentru că prestează serviciul de distribuţie a energiei electrice fără a putea face dovada licenţei emise de ANRE, sau fără licenţă ANRE în baza unui sistem de distribuţie închis. Amedna a fost aplicată pentru una martie 2021.

Al 2-lea control a avut loc la Engie România. Firma a primit o amendă de 20.000 de lei şi propunere pentru emitere a unei decizii de încetare a practicii incorecte contrară diligenţei profesionale.

Deficienţele constatate: Diferenţă de preţ între două notificari privind preţul emis de operatorul economic unui consumator (1 notificare emisă anterior legii plafonării cu un preţ pentru gaz de 0,392 lei/kwh fără TVA, pret pentru gaz cu tarif de transport inclus începând cu data de 01.11.2021 şi 1 notificare după apariţia legii plafonării, în care se precizează preţul plafonat pentru perioada 11.2021 – 03.2022 la 0,37 lei/kwh având incluse pretul, de vânzare al gazelor naturale, costul de transport, tariful de înmagazinaj, acciza, tariful de distribuţie, costul de furnizare şi TVA, si cel efectiv calculat în factura emisă pentru perioada 01.11 – 18.11.2021 preţul fiind de 0,42213 lei/kwh.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes