Connect with us
Publicitate

Administrație

Americanii construiesc o grădiniţă la Făgăraș

Publicat

pe

Americanii investesc în unităţile de învăţământ din judeţul Brașov. Vor construi o grădiniţă la Făgăraș. Banii pentru investiţii vin de la Comandamentului European al Statelor Unite (EUCOM).

Încep lucrările pentru construirea unei noi grădinițe cu program normal, pe strada Negoiu. Proiectul este realizat prin asocierea Municipiului Făgăraș cu Ambasada Statelor Unite ale Americii – Biroul de Cooperare în Domeniul Apărării. Proiectul este finanțat de EUCOM, investiția având valoarea de 1.589.852,10 lei.

Amplasamentul a fost predat deja, iar primarul municipiului Făgăraș a semnat ordinul de începere a lucrărilor. Firma Regat Construct va trebui să le finalizeze în termen de 12 luni (exceptând perioada rece).

Amplasamentul viitoarei gradinite

Suprafaţa desfăşurată a grădiniţei va fi de 603,42 mp. Aici vor învăța copii repartizaţi în 4 grupe, iar fiecare grupă va dispune de o sală de clasă. Clădirea va mai fi prevăzută cu: spațiu multifuncțional, vestiar, cabinet medical, izolator cu grup sanitar propriu, două grupuri sanitare pentru copii, un grup sanitar care va deservi și persoanele cu dizabilităţi, un depozit, un oficiu, o terasă acoperită și una neacoperită. După finalizarea lucrărilor, Primăria Făgăraș va dota unitatea de învățământ cu tot ce este necesar pentru desfășurarea activităților educative.

Publicitate

În prezent, la Făgăraș, mai este ridicată o grădiniță unde vor învăța 60 de preșcolari. Lucrările sunt în desfășurare și se află într-un stadiu avansat. Investiția are o valoare de aproximativ 2 milioane de lei, fondurile fiind obținute printr-un parteneriat încheiat cu Ministerul Educației Naționale.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes