Connect with us
Publicitate

Economic

Amenzile pentru lipsa rovinietei ar putea creşte. Proiectul a fost adoptat în Senat

Publicitate

Publicat

pe

La începutul acestei săptămâni, senatorii au adoptat un proiect care prevede majorarea limitelor nivelului amenzii pentru lipsa rovinietei.

Publicitate

Mai exact, este vorba despre Proiectul de Lege pentru modificarea anexei nr. 2 la Ordonanţa Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, înregistrat la Senat în data de 29 martie şi adoptate în data de 2 mai cu 92 de voturi pentru, 15 voturi împotrivă şi 0 abţineri.

Tariful de utilizare pe reţeaua de drumuri naţionale din România se aplică în conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 424/2002, cu modificările şi completările ulterioare.

„Din anul 2010 şi până în prezent cuantumul amenzilor a rămas la acelaşi nivel, în timp ce cuantumul tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România exprimat în lei a crescut cu aproape 20%. Astfel, valoarea amenzilor contravenţionale s-a calculat ca fiind de două ori tariful anual de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România, pentru amenda minimă şi de patru ori tariful anual de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România, pentru amenda maximă”, scrie expunerea de motive a proiectului.

Publicitate

Proiectul mai trebuie adoptat şi de Camera Deputaţilor, iar după vot şi publicarea în Monitorul Oficial acesta va intra în vigoare în 30 de zile de la data publicării.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes