Connect with us
Publicitate

Eveniment

Amenzi pe bandă rulantă date de polițiștii din Brașov pentru șoferii care au călcat prea tare pedala de accelerație. 245 de sancțiuni au fost aplicate în doar două zile

Publicat

pe

Publicitate

În perioada 17-18 august a.c., Serviciul Rutier Brașov împreună cu Serviciul Ordine Publică Brașov au desfășurat o acțiune pe raza județului Brașov, prin care s-a urmărit combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, respectiv nerespectarea regimului legal de viteză de către conducătorii auto, încălcarea normelor legale de către pietoni și bicicliști și neacordarea priorității de trecere pietonilor și vehiculelor.

Polițiștii rutieri s-au aflat pe principalele artere de circulație, precum și în zonele în care s-a constatat un risc mai ridicat de producere a unor accidente rutiere, acționând totodată în vederea depistării conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului ori a substanțelor interzise.

În timpul activităților desfășurate pe raza întregului județ, polițiștii au constatat aproximativ 500 de abateri la regimul rutier și au dispus sancțiuni în conformitate cu prevederile legale, din acestea 245 de sancțiuni fiind aplicate conducătorilor auto pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Tot pentru încălcări ale normelor rutiere săvârșite de conducătorii auto, polițiștii au reținut 48 de permise de conducere, dar și 28 de certificate de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice descoperite la autovehiculele controlate, lipsă ITP sau lipsă RCA.

Publicitate

De asemenea, pentru combaterea celorlalte cauze generatoare ale accidentelor rutiere, 43 de bicicliști și 47 de pietoni au fost sancționați pentru încălcarea prevederilor legale.

În cadrul acțiunii, au fost constatate 7 infracțiuni la regimul rutier, pentru care polițiștii au întocmit dosare penale, urmând ca cercetările să se desfășoare sub coordonarea unităților de parchet competente.

Poliția Brașov atrage atenția participanților la trafic asupra implicațiilor grave pe care le pot avea încălcările normelor rutiere, implicații care ar trebui conștientizate, în vederea prevenirii unor situații de risc!

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes