Connect with us
Publicitate

Economic

Amenzi mai mari chiar și de cinci ori pentru neplata rovinietei. Proiectul de lege a fost pus în dezbatere publică de Ministerul Transporturilor

Publicat

pe

Noi reguli pentru plata și folosirea rovinietei au fost pregătite de oficialii din Ministerul Transporturilor. Șoferii care ies din localități și au vinieta expirată sau nu au taxa de drum achitată vor putea primi amenzi chiar și de cinci ori mai mari decât până acum. Amenzile minime pentru autoturisme vor fi cuprinse între 275 și 500 de lei, în cazul microbuzelor vor porni de la 3.100 de lei până la 6.200 de lei, iar la camioane amenda va porni de la 11.900 de lei și ar putea ajunge la 23.800 de lei.

Autoritățile au motivat această majorare prin faptul că din 2010 și până acum cuantumul sancțiunilor nu a fost actualizat, în schimb taxa de drum s-a scumpit cu 20%, în tot acest timp. Responsabilii din Ministerul Transporturilor mai spun că numărul amenzilor pentru neplata rovinietei s-a dublat din 2015 până anul trecut.

Mulți dintre șoferii care au aflat despre scumpirea amenzilor spun că autoritățile ar trebui să și investească în infrastructura de la noi înainte să stabilească taxe și sancțiuni tot mai mari. Ei se plâng de starea șoselelor, dar și de lipsa autostrăzilor.

Noul proiect de lege prevede și un tarif diferențiat pentru plata vinietei în funcție de distanța parcursă de fiecare șofer în parte, însă această nouă regulă ar putea fi aplicată abia peste doi ani, spun autoritățile.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes