Connect with us
Publicitate

Eveniment

Amenzi în valoare de peste 100.000 de lei aplicate de Poliţia Locală Braşov în doar o săptămână

Publicat

pe

În perioada 27 mai-02 iunie 2024, lucrătorii structurilor de ordine publică și circulație rutieră din cadrul Poliției Locale Brașov au aplicat, potrivit competențelor, 314 de sancțiuni în valoare totală de 106.071 lei. Totodată, polițiștii locali au primit și soluționat 258 de sesizări telefonice, cetățenii reclamând, în mare parte, încălcări ale prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice.

În perioada de referință, urmare a acțiunilor specifice desfășurate, polițiștii locali au sancționat contravențional, conform atribuțiilor statuate, neachitarea, de către conducătorii auto, a tarifului de parcare pentru staționarea în parcările publice cu plată, faptele de încălcare a actelor normative referitoare la oprirea/staționarea/parcarea autovehiculelor pe domeniul public al UAT Brașov, eliberarea și folosirea permiselor de Liberă Trecere, protecția spațiilor verzi, organizarea, dezvoltarea şi întreținerea acestora pe teritoriul Municipiului Brașov, normele de conviețuire socială, ordinea și liniștea publică, etc. și au legitimat 933 persoane.

În perioada analizată, peste 50% din numărul total de procese-verbale de constatare a contravenției au fost încheiate de polițiștii locali pentru nerespectarea de către participanții la trafic a prevederilor OUG nr. 195/2002(R) privind circulația pe drumurile publice. De asemenea, polițiștii locali din cadrul Biroului Trafic Rutier, Ridicări Auto au dispus ridicarea a 51 vehicule staționate/parcate neregulamentar pe domeniul public al Municipiului Brașov. Alți 9 conducători auto, care s-au prezentat la vehicule anterior operațiunii de ridicare a acestora, au fost sancționați cu amendă și puncte penalizare.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes