Connect with us
Publicitate

Social

Amenzi de peste 80.000 de lei date de inspectorii sanitar veterinari la magazinele și restaurantele din Brașov

Publicitate

Publicat

pe

O sesizare legată de prezența unui corp străin într-un pachet de biscuiți a declanșat un val de controale în marile magazine din Brașov, dar și în restaurante. Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au verificat 44 de unități pentru a vedea care sunt procedurile de gestionare ale produselor neconforme și cum sunt raportate alertele alimentare.

Publicitate

6 hipermarketuri și supermarketuri, 3 de magazine alimentare și 35 de restaurante au fost luate la bani mărunți de comisarii DSVSA, iar în urma controalelor au fost date amenzi de peste 80.000 de lei.

„Pentru deficiențele descoperite, privind: neiniţierea de îndată a procedurilor pentru retragerea/rechemarea produselor neconforme; manipularea şi depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; întreţinerea necorespunzătoare a spaţiilor, utilajelor şi a ustensilelor de lucru; etichetarea şi ambalarea necorespunzătoare a produselor alimentare; neasigurarea menţinerii timp de 48 ore a probelor alimentare, au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale în valoare de 83.200 lei. Pentru 6 unități, au fost acordate 6 avertismente și au fost întocmite planuri de măsuri pentru remedierea deficiențelor. De asemenea, au fost retrase de la comercializare 59 de bucăţi de produse neconforme (biscuiți cu ovăz cu îndulcitor fără adaos de zaharuri, marca Gullon, origine Spania). Ancheta este în curs de derulare”, au anunțat reprezentanții DSVSA Brașov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes