Connect with us
Publicitate

Eveniment

Amenzi de peste 76.000 de lei aplicate de Poliţia Locală Braşov în vacanţa de Crăciun

Publicat

pe

În perioada 22-26.12.2023, activitatea structurilor de ordine publică și circulație rutieră din cadrul Poliției Locale Brașov s-a concretizat în aplicarea unui număr de 235 sancțiuni contravenționale în cuantum de 76.735 lei. Totodată, polițiștii locali au legitimat 711 de persoane și au preluat și soluționat 131 de sesizări telefonice. Dintre acestea 102 de apeluri telefonice către Dispeceratul Poliției Locale Brașov, au fost efectuate de cetățeni în perioada de referintă.

Publicitate

Un număr seminificativ de apeluri a constat în reclamarea conducătorilor autoturismelor parcate/staționate neregulamentar pe domeniul public, ocuparea locurilor de parcare de reședință sau destinate persoanelor cu dizabilități și tulburarea ordinii și liniștii publice. Lucrătorii structurilor de ordine publică din cadrul instituției au aplicat, în perioada menționată, un număr de 67 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 31.285 lei. Pentru încălcarea prevederilor OUG nr. 195/2002, în perioada 22-26.12.2023, polițiștii locali au aplicat 168 de sancțiuni contravenționale, cu 422 puncte de penalizare, în cuantum de 45.450 lei.

În săptămâna menționată, conform prevederilor HCL nr. 928/2022, privind adoptarea unor măsuri de administrare a locurilor publice din Municipiul Brașov, precum și de stabilire și sancționare a unor fapte ce constituie contravenții, au fost dispuse măsuri complementare fiind ridicate în vederea confiscării un număr de 84 de produse nealimentare, respectiv baloane, flori, crenguțe și coronițe de brad, etc.
De asemenea, polițiștii locali au acționat pentru fluidizarea traficului rutier și pietonal, ocazie cu care au fost ridicate un număr de 50 de autovehicule staționate/parcate neregulamentar, din care 5 conducători auto s-au prezentat înainte de a le fi ridicat autoturismul.
În perioada 15.12.2023 – 22.12.2023, polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului și Activități Comerciale, în conformitate cu planurile de măsuri aprobate de conducerea instituției, au efectuat controale specifice în Poiana Brașov verificând autorizațiile de funcționare ale agenților economici care desfășoară activități de comerț stradal. Au fost verificate 20 de unități, din care 7 nu dețineau autorizație de funcționare, motiv pentru care agenții economici au fost sanctionați contravențional cu amenzi în cuantum total de 2.200 lei, iar ca măsură complementară a fost dispusă suspendarea activităților comerciale desfășurate până la data autorizării, conform prevederilor O.G. nr.99/2000 republicată, privind comercializarea produselor și serviciilor de piață.

În urma verificărilor efectuate în Poiana Brașov polițiștii locali au constatat că un agent economic care a fost sancționat la începutul anului a continuat să desfăşoare activitatea comercială în perioada suspendării. Pentru acestă faptă s-a demarat procedura de stabilire a veniturilor realizate ilicit în perioada respectivă, conform prevederilor O.G. nr.99/2000 republicată, aceste venituri urmând să fie confiscate care vor face venit la bugetul de stat.

Publicitate

Poliția Locală Brașov recomandă cetățenilor să nu încurajeze cerșetoria prin oferirea de bani și/sau produse și reamintește agenților economici că au obligația să desfășoare activități comerciale cu respectarea prevederilor legale.

Cetățenii pot semnala fapte de natură antisocială, precum și oricare alte aspecte din sfera de competență a Poliției Locale, la telefon 0268/954, disponibil 7/7 zile, 24/24 ore.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes