Connect with us
Publicitate

Eveniment

Amenzi de peste 500.000 de lei aplicate de Poliţia Braşov în vacanţa de Rusalii

Publicat

pe

Publicitate

În perioada 21-24 iunie, cu ocazia minivacanței prilejuite de Sărbătoarea Rusaliilor, aproximativ 900 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, structurile de ordine publică, rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, arme, explozivi și substanțe periculoase, acțiuni speciale, dar și din cadrul structurilor de suport operativ au fost angrenați în acțiunile menite să crească gradul de siguranță a cetățeanului și să asigure menținerea climatului de ordine și siguranță publică.

Polițiștii brașoveni au acționat în cadrul dispozitivelor instituite la nivelul întregului județ, unde activitățile au fost desfășurate pe două paliere, respectiv unul de prevenire și descurajare, iar cel de-al doilea de combatere a faptelor antisociale. Astfel, în perioada de referință, eforturile polițiștilor s-au concretizat în 97 de acțiuni punctuale, desfășurate în zonele și mediile de interes.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere și asigurarea unui climat de siguranță pe drumurile publice, au acționat polițiști specializați pe segmentul rutier, care au desfășurat activități pentru fluidizarea circulației, în special către și dinspre stațiunile turistice de pe raza județului, dar și pentru creșterea gradului de disciplină în trafic.

În această perioadă, efectivele de poliție au intervenit pentru gestionarea a 429 de evenimente din sfera de competență, dintre care 369 au fost sesizări prin S.N.U.A.U. 112. De asemenea, în perioada minivacanței, polițiștii au constatat comiterea a 905 contravenții, iar valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de aproximativ 508.000 lei.

Publicitate

În ceea ce privește faptele de natură penală, 36 de autori ai unor infracțiuni au fost prinși în flagrant, față de care au fost dispuse 14 măsuri preventive privative de libertate.

În domeniul rutier, au fost constatate 29 de infracțiuni la regimul circulației, iar în cazul a  123 de conducători auto s-a dispus măsura reținerii permisului de conducere pentru o perioadă determinată de timp. Tot în cadrul activităților de constatare a abaterilor la regimul rutier, polițiștii au reținut 43 de certificate de înmatriculare pentru defecțiunile tehnice identificate la autovehiculele controlate în trafic.

În sfera acțiunilor de violență domestică, polițiștii au emis 6 ordine de protecție provizorii, pentru care se fac verificări în cadrul dosarelor de cercetare penală deschise la  nivelul unității.

Facem precizarea că, în minivacanța prilejuită de Sărbătorea Rusaliilor, pe drumurile publice din județ nu s-a produs niciun accident rutier grav.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes