Connect with us
Publicitate

Eveniment

Amenzi de peste 470.000 de lei, aplicate de Poliţia Locală în luna iunie

Publicat

pe

În perioada 01-30 iunie 2024, polițiștii locali brașoveni cu atribuții pe linie de ordine publică și circulație rutieră au aplicat, potrivit competențelor, 1.362 sancțiuni în valoare totală de 474.391 lei și au legitimat 4.079 persoane. Totodată, au primit și soluționat 1.092 de sesizări telefonice, cetățenii reclamând, în mare parte, încălcări ale prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice, normele de conviețuire socială, ordinea și liniștea publică.

În perioada de referință, urmare a acțiunilor specifice desfășurate, polițiștii locali au sancționat contravențional, conform atribuțiilor statuate, nerespectarea, de către conducătorii auto, a prevederilor legale în ceea ce privește oprirea/staționarea/parcarea pe raza UATM Brașov, faptele de încălcare a actelor normative referitoare la normele de conviețuire socială, ordinea și liniștea publică, desfășurarea activităților comerciale din piețe ori alte locuri publice, etc.

În data de 26 iunie, în timp ce executau serviciu ordonat de patrulare în cartierul Scriitorilor, polițiștii locali din cadrul Biroului Acțiuni Operative, Monitorizare Școli au interceptat o persoană de sex masculin în timp ce lipea pe arbori afișe alb-negru, al căror obiect era reprezentat de prestarea de diverse lucrări de reparații și construcții. Cetățeanul în cauză a fost legitimat, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat că acesta lipise afișe pe străzile Ion Creangă, Ovidiu, Brândușelor, Zizinului și I.L. Caragiale. Pentru încălcarea prevederilor HCL nr. 149/2017(R) privind Regulamentul de salubrizare și deszăpezire al Municipiului Brașov, persoana respectivă a fost sancționată de polițiștii locali cu amendă contravențională în valoare de 1.600 lei.

În cursul lunii iunie, pentru comercializarea de produse fără acte de proveniență/licență de comerț stradal, polițiștii locali au aplicat 18 sancțiuni în cuantum de 17.000 lei, confiscând, conform cadrului legal incident, peste 100 kg de produse agroalimentare și 78 bucăți imitații de bijuterii, ceasuri și articole conexe.

Publicitate

În perioada analizată, peste 55% din numărul total de procese-verbale de constatare a contravenției au fost încheiate de polițiștii locali pentru nerespectarea de către participanții la trafic a prevederilor OUG nr. 195/2002(R) privind circulația pe drumurile publice. De asemenea, polițiștii locali din cadrul Biroului Trafic Rutier, Ridicări Auto au dispus ridicarea a 217 vehicule staționate/parcate neregulamentar pe domeniul public al Municipiului Brașov. Alți 59 conducători auto, care s-au prezentat la vehicule anterior operațiunii de ridicare a acestora, au fost sancționați cu amendă și puncte penalizare.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes