Connect with us
Publicitate

Social

Amenzi de peste 110.000 de lei, într-o singură lună. Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare Brașov anunță controale drastice în apropierea sărbătorilor de iarnă

Publicat

pe

Sărbătorile se apropie, iar inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Brașov au început controalele la carmangerii, măcelării, magazine și depozite alimentare. Verificările specialiștilor vizează, în special, carnea de pasăre provenită din Polonia, dar și carnea de porc, în contextul pestei porcine africane.

Publicitate

În primele trei săptămâni din luna noiembrie, inspectorii DSVSA au făcut 35 de controale în urma cărora au aplicat 18 sancțiuni. 12 au fost avertismente, iar alte 8 au fost amenzi în valoare totală de 110.200 de lei.

„Acțiunile de verificare au fost efectuate la nivelul întregului judeţ și au vizat aspecte privind respectarea de către operatorii alimentari a condiţiilor de înregistrare, autorizare și funcționare a unităților, a modului de întreținere și igienizare a spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, a condițiilor de prelucrare și de depozitare a materiilor prime şi a produselor finite, a cerințelor de trasabilitate și a celor privind etichetarea, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind implementarea procedurilor bazate pe analiza riscului”, au transmis reprezentanții DSVSA Brașov.

Controalele vor continua și în săptămânile următoare, spun medicii sanitar veterinari. Specialiștii le recomandă brașovenilor ca, în această perioadă, să facă examenul trichineloscopic pentru carnea de porc. DSVSA Brașov are un program de permanență pentru efectuarea acestui test.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes