Connect with us
Publicitate

Eveniment

Amenzi de aproape 115.000 de lei aplicate de Poliţia Locală Braşov în doar o săptămână

Publicat

pe

În perioada 3-9 iunie 2024, lucrătorii structurilor de ordine publică și circulație rutieră din cadrul Poliției Locale Brașov au aplicat, potrivit competențelor, 327 de sancțiuni în valoare totală de 114.500 lei. Totodată, polițiștii locali au primit și soluționat 241 de sesizări telefonice, cetățenii reclamând, în mare parte, încălcări ale prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice, normele de conviețuire socială, ordinea și liniștea publică.

În perioada de referință, urmare a acțiunilor specifice desfășurate, polițiștii locali au sancționat contravențional, conform atribuțiilor statuate, nerespectarea regulamentului de organizare și funcționare a sistemului de parcare din municipiu, faptele de încălcare a actelor normative referitoare la oprirea/staționarea/parcarea autovehiculelor pe domeniul public al UAT Brașov, menținerea curățeniei, normele de conviețuire socială, ordinea și liniștea publică, etc. și au legitimat 937 persoane.

Pentru comercializarea de produse fără acte de proveniență/licență de comerț stradal, polițiștii locali au aplicat 2 sancțiuni în cuantum de 2.250 lei, confiscând, conform cadrului legal incident, aproximativ 40 de kg de produse agroalimentare.

În perioada analizată, aproape 60% din numărul total de procese-verbale de constatare a contravenției au fost încheiate de polițiștii locali pentru nerespectarea de către participanții la trafic a prevederilor OUG nr. 195/2002(R) privind circulația pe drumurile publice. De asemenea, polițiștii locali din cadrul Biroului Trafic Rutier, Ridicări Auto au dispus ridicarea a 47 vehicule staționate/parcate neregulamentar pe domeniul public al Municipiului Brașov. Alți 16 conducători auto, care s-au prezentat la vehicule anterior operațiunii de ridicare a acestora, au fost sancționați cu amendă și puncte penalizare.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes