Connect with us
Publicitate

Economic

Amenzi de aproape 100.000 de lei aplicate de Poliţia Rutieră în doar câteva ore

Publicat

pe

În scopul prevenirii evenimentelor rutiere produse pe fondul vitezei neregulamentare, la data de 23 septembrie, în intervalul orar 09.00-13.00 și 15,00 – 19,00, Serviciul Rutier Brașov, în colaborare cu Serviciul Rutier Sibiu, a organizat și desfășurat o acțiune pe DN1, în sistem cascadă, având drept scop depistarea și sancționarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză în zonele unde au fost înregistrate evenimente rutiere pe fondul nerespectării acestei reguli de circulație.

Publicitate

În urma desfășurării acțiunii au fost constatate și aplicate 258 de sancțiuni contravenționale, dintre care 233 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, respectiv 25 pentru alte abateri, valoarea totală a acestora fiind de aproximativ 93.000 lei.

Polițiștii au reținut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 23 permise de conducere, dintre care 20 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 3 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea.

Din totalul contravențiilor aplicate în cadrul acestei acțiuni, 190 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 75.000 lei, au fost aplicate de către polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov. De asemenea, din totalul de 23 permise de conducere reținute, 17 au fost reținute de către polițiștii brașoveni. Totodată, aceștia au retras 2 certificate de înmatriculare, ca urmare a constatării unor defecțiuni tehnice la autovehiculele depistate în trafic.

Publicitate

La data de 23 septembrie a.c., în intervalul orar 16.00 – 20.00, polițiști din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Feldioara, în colaborare cu polițiști ai Serviciului Rutier Brașov, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Biroului Rutier Brașov, au organizat și desfășurat o acţiune cu efective mărite pe raza localității Crizbav, județul Brașov.

Acțiunea a vizat verificarea respectării normelor de circulaţie rutieră, verificarea în trafic a mijloacelor auto care transportă animale vii, depistarea persoanelor care încalcă legislaţia în domeniul silvic, combaterea activităților ilegale comise la unitățile comerciale, precum și impunerea respectării prevederilor Legii nr. 55/2020 și a Legii nr. 136/2020.

Cu ocazia activităților desfășurate au fost efectuate 4 verificări pe linie economico-financiară și gestiune, au fost legitimate 58 de persoane și au fost verificate un număr de 45 de autovehicule.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 25.000 lei, dintre acestea 14 fiind pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002R, privind circulația pe drumurile publice, iar 3 pentru încălcarea O.U.G. 28/1999, privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes