Connect with us
Publicitate

Eveniment

Amenzi de aproape 100.000 de lei aplicate de Poliţia Locală Braşov în doar o săptămână pentru şoferii care şi-au parcat maşinile neregulamentar

Publicat

pe

Publicitate

În perioada 29 aprilie – 6 mai 2024, lucrătorii structurilor de ordine publică și circulație rutieră din cadrul Poliției Locale Brașov au aplicat, potrivit competențelor, 258 de sancțiuni în valoare totală de 95.115 lei. Totodată, polițiștii locali au primit și soluționat 163 de sesizări telefonice, cetățenii reclamând, în mare parte, autovehicule parcate/staționate neregulamentar și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Urmare a acțiunilor specifice desfășurate, polițiștii locali au sancționat contravențional, conform atribuțiilor statuate, fapte de încălcare a prevederilor legale privind organizarea și funcționarea sistemului de parcare din municipiu, utilizarea temporară și administrarea locurilor publice aparținând domeniului public al UAT Brașov, menținerea curățeniei, etc. Pentru comercializarea de produse fără acte de proveniență/licență de comerț stradal, polițiștii locali au aplicat 4 sancțiuni în valoare totală de 4.500 lei, confiscând peste 50 kg de produse agroalimentare comercializate ilegal.

În perioada analizată, aproape 60% din numărul total de procese-verbale de constatare a contravenției au fost încheiate de polițiștii locali pentru nerespectarea de către participanții la trafic a prevederilor OUG nr. 195/2002(R) privind circulația pe drumurile publice. De asemenea, polițiștii locali din cadrul Biroului Trafic Rutier, Ridicări Auto au dispus ridicarea a 11 vehicule staționate/oprite neregulamentar pe domeniul public al Municipiului Brașov. Alți 2 conducători auto, care s-au prezentat la vehicule anterior operațiunii de ridicare a acestora, au fost sancționați cu amendă și puncte penalizare.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes