Connect with us
Publicitate

Eveniment

Amenințare cu bombă la bordul unei aeronave TAROM care se îndrepta spre România. Avionul a aterizat de urgență la Istanbul

Publicat

pe

Publicitate

Prin momente de panică au trecut 88 de pasageri care s-au îmbarcat într-o aeronavă TAROM care a plecat de pe aeroportul din Tel Aviv și se îndrepta către Otopeni. Chiar în timp ce avionul se afla în aer, pilotul ar fi primit un avertisment legat de existența unei bombe la bord. Echipajul a decis să aterizeze de urgență la Istanbul, anunță antena3.ro.

Pasagerii au fost imediat coborâți din aeronavă, fiind nevoiți să rămână pe aeroportul din Turcia până în această dimineață, când o nouă cursă a fost pregătită să îi aducă în țară. Autoritățile au verificat avionul și au ajuns la concluzia că este vorba despre o alarmă falsă.

„Compania TAROM informează că, din cauza unui avertisment referitor la existenta unei bombe la bord, aeronava care efectua cursa RO 154 Tel Aviv-București a aterizat de urgență pe Aeroportul din Istanbul la ora locală 03:30, în urma deciziei luate de către comandantul de zbor, care respectă procedurile standard pentru astfel de situații. La bord se aflau 88 pasageri. Menționăm că verificările efectuate de către autoritățile abilitate s-au încheiat, iar alerta s-a dovedit a fi una falsă. În prezent, pasagerilor li se acordă asistență la sol pe Aeroportul din Istanbul, iar aceștia urmează să decoleze în jurul orei locale 11:30 către București- destinația finală. Regretăm disconfortul creat pasagerilor noștri și reiterăm faptul că prioritatea Companiei TAROM este siguranța si securitatea pasagerilor și a echipajelor sale”, au declarat reprezentanții TAROM, într-un comunicat de presă.

Au fost probleme și pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni după ce sistemul informatic a fost oprit. Reprezentanții Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB) susțin însă că site-ul Aeroportului Otopeni a fost oprit pentru efectuarea unor lucrări și că nu a fost vorba de un atac cibernetic.

Publicitate

„Nu a fost niciun atac cibernetic la aeroportul Henri Coandă. A fost o oprire programată, anunțată din timp, care a durat mult mai puțin decât se estimase (o oră în loc de patru)”, au transmis vineri dimineață reprezentanții CNAB. Conform acestora, oprirea a fost necesară pentru înlocuirea unui echipament în proiectul de upgradare a data center.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes